Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Renault o Kubicovi neuvažuje. Poliak však pracuje na návrate

Monday, 19. 06. 2017 - 14:19, Ľuboš Kašický   

Renault o Kubicovi neuvažuje. Poliak však pracuje na návrate

Začiatkom mesiaca Poliak Kubica testoval monopost formuly jeden. Chvíľu sa k celej veci nevyjadroval, no teraz prichádza s vyhlásením, že už nemá žiadne zdravotné obmedzenia, ktoré by ho limitovali pri riadení monopostu F1.

„Veľmi tvrdo som pracoval na svojej psychike. Nikdy som nebol v lepšej forme, ako teraz. Dokonca ani v čase, keď som jazdil F1. Veď teraz vážim dokonca menej, ako keď som pretekal aktívne," snaží sa všetkých presvedčiť o svojej kondícii Kubica.

„Nemôžem povedať, že autá F1 sa ovládajú ľahko s mojimi následkami po zranení. Teraz už však môžem pokojne spávať, lebo viem, som znova schopný zvládať jazdu v monopostoch F1 bez obmedzení a môžem byť znova rýchly a konzistentný," tvrdí Poliak.

ku3-1.jpg

„Za posledných šesť rokov sa veľa vecí v mojom živote zmenilo. Čas však hrá v môj prospech. Budem naďalej pracovať na dosiahnutí svojich cieľov a na tom, čo si myslím, že dokážem zvládnuť. Je teraz ťažké hovoriť, ako sa to vyvinie. Som však nastavený na dosiahnutie cieľov. Ešte pred dvoma rokmi mi ľudia nedávali veľké šance na návrat. Dnes som však späť a pripravený vrátiť sa vo veľkom štýle," presviedča nielen nás, ale aj seba Robert Kubica.

ku4.jpg

Po testoch s Renaultom novinári pochopiteľne skúmajú, kde by mohol Kubica zakotviť. Šéf Renaultu však jasne tvrdí, že Poliak nie je na ich zozname pilotov o ktorých majú záujem. „Chápem, že v tomto športe je veľa špekulácii a zaručených správ," povedal pre autosport Cyril Abiteboul. „V tomto prípade by sme však mali byť trochu opatrnejší, lebo hovoríme o osobe, ktorú máme radi a ktorá má za sebou ťažkú skúsenosť. Máme viacročnú zmluvu s Nicom (Hulkenbergom) a aj Jolyon (Palmer) má u nás tiež istú zmluvu do konca roka, a potom sa uvidí. Ako som už povedal, Robert nie je na listine pilotov o ktorých uvažujeme."

Kubica teda naďalej vysiela signály, no najprv musí ukázať na štarte pretekov formule E v New Yorku, či dokáže zvládnuť aspoň túto (stále slabú) formulu. O mesiac teda budeme múdrejší a tak mu zatiaľ aspoň držme palce.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri