Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Tréning ôsmej zákruty

Friday, 23. 06. 2017 - 17:05, Ľuboš Kašický   

Tréning ôsmej zákruty

V Baku začali voľné tréningy na víkendovú veľkú cenu Azerbajdžanu. Zošnurovaná charakteristika okruhu novým monopostom však zjavne nesedí.


To bol teda voľný tréning! A nemohol skončiť príhodnejšie, ako haváriou dve minúty pred koncom. To sa divoký Max v polovici prvej zákruty rozhodol, že ju nedá a radšej ju strihne doprava. A to robiť nemal! Rozcapil svoj redbull o zvodidlá a v slúchadlách si „užíval" ďakovačku všetkých mechanikov, ktorí už vedia, čo budú robiť do zajtrajšieho rána.

rb02-3.jpg

S rozpakmi sme prijímali pred rokom správy o zaradení Baku do kalendára F1. Vlani ešte ako „európska" veľká cena sa už ani nemaskuje a tento rok sa ide ako GP Azerbajdžanu. Krásne mesto a zaujímavá kultúra aj história, ale čo to má spoločné s F1? Hm, azda len Bernieho peniaze.

fe01-14.jpg

Nepríjemný mestský okruh vlaňajším vysávačom ešte ako tak sadol. Tohoročné monoposty F1 sa však začínajú znova podobať na svojich slávnych predkov a logicky majú problém s tak mizernou traťou. Najlepšie to dokazovala „obľúbenosť" ôsmej zákruty, kam sa netrapil v priebehu dňa azda každý jeden z pilotov minimálne raz. Niektorí to mali dokonca predplatené. A osmička sa postarala aj dve prerušenia, keď asi štvrťhodinu pred záverom prvého tréningu oskalpoval svoju forceindiu Checo Perez a v úvode druhého tréningu ukázal, že rovnaké kúsky zvládne aj Jolyon Palmer (renault).

f101-3.jpg

Časy nás ani veľmi zaujímať nemusia. Z rozkúskovanej snahy zvládnuť divoké kobyly v overaloch monopostov F1 nedokázali piloti zajazdiť poriadne súvislé kolo a dohadovať sa podľa úlomkov časov v jednotlivých sektoroch, to nemá zmysel, lebo taký odborník nie som.

fe04-7.jpg

Každopádne podľa časomiery bol dnes dopoludnia najrýchlejší tím RedBull, čo je malým, no milým prekvapením. V prvej desiatke figurovali samozrejme, mercedesy, ferrari, forceindie a williamsy.

fp1-res-6.jpg

V popoludňajšom tréningu si znova najrýchlejší čas pripísal Max Verstappen, ktorý zaostal už len o 0,6 sekundy za vlaňajším pole position Nica Rosberga. Druhý síce figuruje mercedes s Bottasom, no Lewis Hamilton sa ani veľmi nesnažil o nejaký luxusný čas, lebo zaostal o viac, ako sekundu a figuruje až na desiatok mieste.

fp2-res-7.jpg

Pirelli doviezlo do Baku medium, softy a supersofty. Piloti skúšali mäkšie zmesi, no vyzerá to, že v nedeľu sa pôjde hlavne najmäkšia supersoft sada. Nezabudnime, že čas je trochu posunutý a tak zajtra sa tretí tréning začína o 12.00 nášho času a kvalifikácie o 15.00 nášho času. Rovnako tak v nedeľu štartuje o pätnástej aj Grand prix Azerbajdžanu. Sledovať to môžete na kanáloch Sport1, Sport2, alebo RTL.

rb03-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri