Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ZEKO Racing sa premiérovo predstavil v kompletnej zostave

Wednesday, 10. 04. 2024 - 15:05, Miroslav Majláth   

ZEKO Racing sa premiérovo predstavil v kompletnej zostave

Od tohtoročnej sezóny uzrel svetlo sveta na Slovensku nový športový tím – ZEKO Racing. Ak by ste za ním hľadali známe tváre, nájdete Stanislava Zemana a Jána Konfala.

 

Michal Petreje;dsc-1977-2.jpg

Túto popradskú dvojicu už z minulosti fanúšikovia rally športu poznajú. Od tohtoročnej sezóny sa však ZEKO-vci rozrástli o ďalšiu súťažnú posádku, ktorú tvoria otec a syn – Miroslav a Peter Pollág.

Michal Petreje;dsc-3352-2.jpg

„Prišlo k tomu jednoducho. Keďže sme spolu s Jančim presadli do Renaultu Clio Rally5, naše Suzuki Swift GTi 1,3 4x4 ostal voľný. Tak sme sa dohodli, že si Miro a Peter urobia národné rally licencie a zaradia sa rovnako do súbojov v rámci Slovenského rally poháru,“ vysvetlil úvodom Stano Zeman.

Michal Petreje;dsc-1971-1.jpg

Vďaka zmenám techniky, ale aj obsadeniu vozidiel prišlo nakoniec k tomu, že Stano s Jančim absolvovali nielen Cestický slalom, ale aj Amatér Rally Jelšava a nakoniec sa previezli v úlohe predjazdcov aj v rámci úvodného kola slovenského kopcového šampionátu, na Hill Climb Race Slovakia Ring 2024. Na poslednom menovanom podujatí sa premiérovo so Swiftom predstavil aj Miro Pollág, ktorý bojoval v rámci Slovenského kopcového pohára.

Michal Petreje;dsc-1567-6.jpg

„Po zakúpení Renaultu Clio som zistil, že auto je oproti nášmu Swiftu doslova raketa a treba sa s ním, skôr ako pôjdeme na klasickú rýchlostnú skúšku, naučiť jazdiť. S rýchlosťou auta prichádza aj rýchlosť diktátu a tak aj Janči sa musí zrýchliť v diktáte. Okrem toho predtým sme mali štvorkolku, teraz dvojkolku. Okrem toho aj pohľad z auta je tiež iný a ja si naň musím zvyknúť, na rýchlostke niekde v lese už bude neskoro. Preto sme teraz absolvovali každé podujatie, ktoré sa ponúkalo. A cítim, že sme urobili dobre. Na Slovakia Ringu som chcel ísť Slovenský kopcový pohár, ale naše auto má turbo a takáto možnosť tu nie je. Preto som išiel ako predjazdec. Na druhej strane to bolo dobre, keďže v tomto prípade mohol Janči sedieť vedľa mňa a tak sme rovno trénovali aj diktát. Stále však prichádzam na nové a nové možnosti auta, ako sa správa a ako vlastne funguje a kým sa dostanem na vrchol ešte určite bude chvíľu trvať. Preto potrebujem najazdiť čo možno najviac ostrých kilometrov. Zatiaľ sa mi to veľmi páči a som rád, že som do toho išiel,“ pokračoval Stano Zeman.

Michal Petreje;dsc-1600-5.jpg

Ako sme už hovorili, Miro Pollág s vozidlom Suzuki Swift GTi 1,3 4x4 mali na Slovakia Ringu svoju premiéru. Tú nakoniec zvládli na výbornú.

Michal Petreje;dsc-1570-6.jpg

„Pred prvou jazdou som cítil veľký rešpekt a veľké napätie. Potom prišlo prekvapenie z toho čo to auto dokáže, ale zároveň si musím stále uvedomovať, že nepoznám jeho hranice a tomu prispôsobovať aj samotnú jazdu. Popoludní to už bolo o niečom úplne inom, už som si dovolil viac, dokonca som v jednej zákrute aj skončil kúsok mimo trať, ale to k tomu patrí. Časy som s každou jazdou vylepšoval, čo bol aj môj cieľ. Už začínam chápať to auto a jeho funkčnosť. Splnil som si svoj detský sen a ďakujem Stanovi a Jančimu, že ma k tomu dokopali,“ povedal po pretekoch Miro Pollág.

Michal Petreje;dsc-3859-3.jpg

Po troch rôznych podujatiach nebude pokoj v ZEKO Racing Teame ani počas nasledujúceho víkendu, keď absolvujú prešovskú Rally Cemjata 2024. O tom, ako sa im darilo na tejto veľmi peknej rýchlostnej skúške vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri