Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Samo Leitman si naplno užil debut vo veľkom majstráku

Wednesday, 10. 04. 2024 - 15:33, Miroslav Majláth   

Samo Leitman si naplno užil debut vo veľkom majstráku

Absolútny víťaz minuloročného seriálu Slovenský kopcový pohár, Samuel Leitman sa na Slovakia Ringu prvýkrát postavil na štart v rámci slovenských kopcových majstrovstiev.

 

Michal Petreje;dsc-2392-4.jpg

Ako sme vás už informovali, Samo počas zimnej prestávky nezaháľal a poctivo pripravoval svoj Seat Leon TDi na sezónu. A zdá sa, že sa mu všetko podarilo pripraviť perfektne.

Michal Petreje;dsc-2802-4.jpg

„Všetko je nové. Čo sa dalo, to sme vylepšili, či už samotnú techniku, polep auta, máme nový LeitTDIman Team, ako sa hovorí, kameň na kameni neostal. S autom vlastne teraz robím prvé kilometre, nebolo totiž kde ho odskúšať. Ale som prekvapený ako to ide, ani som nedúfal, že by sa nám všetko tak perfektne podarilo naladiť,“ zhodnotil na Slovakia Ringu Samo Leitman.

Michal Petreje;dsc-2396-4.jpg

Keď Samo nemal, ako spomínal, kde vyskúšať ako funguje vylepšený Seat Leon TDi, v rámci podujatia Hill Climb Race Slovakia Ring 2024 mohol skúšať do sýta. V pláne bolo totiž v priebehu jedného dňa absolvovať hneď dvojicu pretekov. To znamenalo odjazdiť dopoludnia dve tréningové a dve súťažné jazdy a popoludní jednu tréningovú a opäť dve súťažné jazdy. Napriek tomu, že sa zdalo, že program je značne nahustený, všetko sa podarilo stihnúť. Samo po oboch pretekoch bral poháre za druhé miesto v triede 4b, pričom v absolútnom poradí mu patrilo rovnako dopoludnia ako aj popoludní dvadsiate tretie miesto.

Michal Petreje;dsc-1802-1.jpg

„Myslím si, alebo teda teraz som už o tom presvedčený, že tá naša zimná prestavba auta mala veľký význam. Priznám sa, že som takú veľkú zmenu ani neočakával. Som z toho naozaj prekvapený. Určite budeme ešte zrýchľovať, tak sa teším na vzájomné súboje s mojimi súpermi. Cítim, že je tam ešte veľmi veľa rezervy. Samozrejme nie je to iba o mne, ale aj o partneroch LetTDIman Teamu, mojich mechanikoch, rodine, kamarátoch. Všetkým by som rád aj touto cestou ešte raz poďakoval,“ doplnil Samo Leitman po pretekoch.

Michal Petreje;dsc-2655-5.jpg

Ďalším podujatím, kde budeme Samuela Leitmana sledovať bude podujatie Ústecká21. To sa bude konať v polovici mesiaca máj v Ústí nad Orlicí.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri