Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Tibor Hauser ohlasuje zisk prvých bodov

Wednesday, 10. 04. 2024 - 20:00, Miroslav Majláth   

Tibor Hauser ohlasuje zisk prvých bodov

Podujatie Hill Climb Race Slovakia Ring 2024 otvorilo tohtoročnú sezónu Majstrovstiev Slovenskej republiky pretekov historických vozidiel do vrchu a na štarte nechýbal ani Tibor Hauser.

 

Michal Petreje;dsc-1684-9.jpg

Nádherná, čierna Škoda 130 RS so zlatým lemovaním, je doslova okrasou každých pretekov. Poctivo a s láskou je udržiavaná pri živote a ona sa za toto úsilie odmeňuje perfektným fungovaním. A takto to bolo aj v rámci úvodného kola seriálu, pričom všetci jazdci mali možnosť v priebehu jedného dňa bodovať hneď dvakrát. Pýtate sa ako je to možné? Jednoducho. Dopoludňajšie dve súťažné jazdy sa započítavali ako jeden bodovaný deň a popoludňajšie zase ako druhý.

Michal Petreje;dsc-2943-3.jpg

„Som rád, že zase začína majstrák na Slovakia Ringu. Síce to nie je klasický kopec, ale je to výborné na rozjazdenie. A hlavne bezpečné. Tešil som sa na to celú zimu a musím povedať, že som v aute stále ešte taký drevený, ale už sa to vo mne pomaly zobúdza. Robili sme nejaké veci na aute, tak si ich môžem aspoň vyskúšať. Škoda len, že nás tu historikov nie je viac, ale vraj na ďalších podujatiach by nás mohlo byť viac,“ povedal pri dopoludňajšom programe Tibor Hauser.

Michal Petreje;dsc-2800-3.jpg

Napriek faktu, že Tibor sa cítil v aute drevený, podarilo sa mu zajazdiť dobré preteky. Vyhral aj dopoludnia aj popoludní svoju triedu HK1 do 1300 a v absolútnom poradí bral ocenenie za druhé miesto. ŠK OK Šport team tak odchádzal domov s nádielkou pohárov.

Michal Petreje;dsc-2331-2.jpg

„Som spokojný. Auto vyskúšané, ja som sa rozbehol, sezóna sa rozbehla, body berieme. Všetko je tak ako má byť. Vidíme sa v Ožďanoch,“ doplnil Tibor po pretekoch.

Michal Petreje;dsc-3854-3.jpg

Ako už Tibor naznačil, ďalším podujatím pre slovenských historických kopciarov bude podujatie XII. Oždianske serpentíny 2024. To odštartuje v polovici mesiaca jún v Ožďanoch, kde Tibor Hauser určite chýbať nebude.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri