Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček a jeho smolný štart sezóny

Wednesday, 10. 04. 2024 - 14:39, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček a jeho smolný štart sezóny

Tohtoročná sezóna Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu mala pre Petra Hrebíčka odštartovať na Slovakia Ringu. Nakoniec aj odštartovala, ale nebolo to bez problémov.

 

Michal Petreje;dsc-3049.jpg

PH Motorsport sa na blížiacu sa sezónu pripravoval poctivo. Citroën Saxo VTRS dostal nový motor pripravený Koleno Motorservis. Keďže auto nechcelo radiť  prevody, čoho príčina bola chyba v radiacej jednotke - odpájanie pri preradení  a vadný spínač na páke riadenia . Na chybu sa prišlo až na Slovakia Ringu v boxe, kde sa chyba čiastočne odstránila a mohlo sa štartovať počas poobedňajších jázd.

Michal Petreje;dsc-2805-1.jpg

„Snažili sme sa všetko dorobiť pred pretekmi, ale motor, ktorý bol na brzde u Vančíka sme dostali až v piatok pred pretekmi. Motor samotný bol pripravený perfektne. Výsledok bol preukázateľný na brzde, za čo veľmi pekne ďakujem Koleno Motorservis. Je vidieť že prácu robia poctivo. Ako sa neskôr ukázalo, chyba bola v riadiacej jednotke, kde bol odpojený Clunch Master, ktorý má funkciu odpájania cievky počas preraďovania .V boxe na Slovakia Ringu sme hľadali chybu v elektronike, v zapojení a ďalšia chyba bola, že spínač na páke riadenia elektricky nefungoval a to nás obralo o celé doobedie,“ opísal problematické úvodné preteky sezóny Peter Hrebíček

Michal Petreje;dsc-2862-4.jpg

Po odstránení poslednej poruchy sa stihol Peter Hrebíček zúčastniť aspoň popoludňajšieho programu podujatia, kde dojazdil na druhom mieste v triede 5a.

Michal Petreje;dsc-2807-3.jpg

„Na dosiahnutie nejakého výborného času som po tých všetkých trampotách ani nepozeral. Skôr ma zaujímalo, ako funguje motor, prevodovka a podvozok. To bolo pre mňa dôležitejšie ako nejaké umiestnenie. Všetko našťastie fungovalo perfektne, tak som spokojný. Rád by som poďakoval PH Motorsportu, mechanikovi a samozrejme partnerom tímu, Koleno Motorservis, IMP-Technic,s.r.o., Bridas,s.r.o. a SEIG bez ktorých by som sa na štart nemohol postaviť. A samozrejme veľká vďaka patrí aj mojej priateľke a celej rodine. Určite som spokojnejší, ako dopoludnia,“ doplnil Peter Hrebíček v cieli pretekov.

Michal Petreje;dsc-3825-2.jpg

Ďalším podujatím v rámci slovenských kopcových majstrovstiev bude Ústecká21 v polovici mesiaca máj.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri