Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vzrušujúci piatok priniesol Kubicovi nového manažéra - Nica Rosberga!

Friday, 15. 09. 2017 - 23:23, Ľuboš Kašický   

Vzrušujúci piatok priniesol Kubicovi nového manažéra - Nica Rosberga!

September je mesiac, keď sa v F1 dejú veci a tak sme všetci vedeli, že začiatok víkendu v Singapure prinesie nové správy. Aké? Čítajte ďalej a čudujte sa s nami.


Piatok je tradične vyhradený na tlačovku so šéfmi tímov. A dnes to bolo naozaj zaujímavé. Stretli sa tam šéf Renaultu Cyril Abiteboul, šéf Mclarenu Zak Brown i šéfovia redbuláckých tímov RedBull a Toro Rosso so šéfom Hondy, Yusuke Hasegawom. Treba naznačovať tému? Myslím, že nie. Po zaručených špekuláciách o výmene dodávateľov motorov, keď Honda končí u McLarenu a prechádza do Toro Rosso sa toho už popísalo neúrekom. Dnes okolo obeda mi mail začali zaplavovať informácie od všetkých strán a dobre informovaní kolegovia na mieste (v Singapure) preto šéfíkov pekne vyobracali. Bossovia však boli profesionálne pripravení a nič navyše z nich nevytiahli. Nič nepotvrdil, ani nič nepopreli. Nechajú nás tak ďalej (nedokončených) špekulovať o ďalších alternatívach?

re01-4.jpg

Faktami nateraz sú, že Mclaren skončí na konci roka s Hondou. V nasledujúcom roku začne trojročná zmluva na motory Renault. Naopak v Toro Rosso dochádza k odchodu Renaultov a príchodu Hondy tiež na tri roky (zatiaľ). To všetko oficiálne potvrdené, ako aj ročné výpožičné na Carlosa Sainza do Renaultu. Téma bližšej spolupráce Hondy s RedBullom, ktorému o rok končí tiež zmluva s Renaultom, ostala zametená do kúta (zatiaľ).

rb03-7.jpg

Niekde popri tom sa, akoby mimochodom, jazdili aj voľné tréningy na nedeľňajšiu grand prix. Tie však vôbec odbornú verejnosť nevzrušovali. Prekvapením síce je, že zatiaľ sú najrýchlejšie obidva redbully a mercedesy sú až za nimi, no to nič neznamená. Hrozne sa trápili aj vo Ferrari a hlavu si z toho nerobia. Rozhodujúca bude práca v sobotu.

res-fp2-3.jpg

A pretože rošády okolo motorov sa očakávali, tak správou dňa je azda zverejnenie Nica Rosberga, že sa stáva novým manažérom Roberta Kubicu. „Bude vzrušujúce pracovať na návrate Roberta do F1. On a Lewis boli najrýchlejší pretekári proti ktorým som kedy pretekal," zverejnil status cez Twitter Nico Rosberg, kam pridal aj túto fotku.

nico-1.jpg

Správa je to prekvapivá, lebo Rosberg prácu nepotrebuje. Ako úradujúci šampión má dosť dobre platených záväzkov. Motív teda môže byť buď dobrý osobný vzťah oboch pilotov, alebo skutočná viera, že Poliak na to má. Čo si myslíte vy?

wi01-8.jpg

Šance Kubicu na návrat do F1 sa po oznámení Renaultu, že prijíma Sainza, zmenšili. Ba priam scvrkli v studenej vode. Kuloáre však napovedajú, že azda Williams by mohol byť dobrým miestom pre rýchleho Poliaka. Rosberg pre Franka Williamsa jazdil a má tam tiež dobré väzby. Bude to však naozaj stačiť?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri