Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel znova vydesil Hamiltona

Saturday, 16. 09. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Vettel znova vydesil Hamiltona

V kvalifikácii šokovala rýchlosť Ferrari. Hamilton iba piaty. Šiesty Bottas stráca dokonca viacej, ako sekundu! Červení si navyše spravili „erbegy" z "plechoviek redbullu".

 

Zatiaľ čo sme ešte predýchavali včerajšie správy od šéfov tímov a tiež prekvapivú novinku o návrate Roberta Kubicu, ktorému má pomáhať Nico Rosberg (mimochodom Kubica už vraj testoval aj simulátor v Grove), tak v Maranelle celú noc a deň tvrdo dreli na simulátore. Testovací piloti Ferrari vychytávali piatkové muchy, ktoré im nahlásili Vettel s Räikkonenom. „Charlie (Leclerc) a Tonio (Giovinazzi) sa striedali a asi vôbec nespali a makali až do obeda," priznal bez okolkov po úspešnej kvalifikácii Sebastian Vettel.

fe03-15.jpg

Podľa predpokladov má Marina Bay sedieť viac Ferrari a RedBullom. Lenže zatiaľ, čo v piatok červení býčkovia na plechovkách odvaľovali jedno najrýchlejšie kolo za druhým, tak vraníci Vettela a Räikkonena sa neskutočne trápili. Ferrari si však v boji o titul nemôže dovoliť tratiť body na okruhu, kde by mali mať nad Mercedesom navrch. Dnešná technika umožňuje neskutočné divy a spoločnými silami a jazdou na dreň Vettel nakoniec naozaj pole position vybojoval!!!

fe07-7.jpg

Rozhodovalo sa v posledných sekundách kvaldy a Nemec „pľul benzín". „V predposlednej zákrute som ťukol zvodidlá a mal som veľké vibrácie. Zostávala však už iba posledná zákruta," opisuje dramatické finále Q3 Seb Vettel. „Vydýchol som si, keď som to uvidel na obrazovkách." Nemec zaskočil oboch pilotov RedBullu, ktorí dominovali doterajšiemu priebehu víkendu a už sa videli v prvom rade na štarte.

rb05q.jpg

Pre Vettela to bolo 49 pole a štvrté na Marina Bay. Oveľa dôležitejšie však je, že mercedesom sa vôbec nedarilo využiť svoj potenciál. Hamilton skončil až piaty a Bottas šiesty! Nuž a to do zajtrajších pretekov medzi úzkymi bariérami mestského okruhu dáva Vettelovi nádej na atak Angličanovej priečky lídra.

me04-7.jpg

Šesť desatín straty Hamiltona a viacej ako sekunda Bottasa strieborných poriadne vydesilo. „Dal som do toho všetko, no strata je nečakane veľká," nechápe Lewis Hamilton, kde Ferrari vyhrabalo takú rýchlosť. „Tu sa ťažko predbieha. Zvyčajne sa ide vo vláčiku. Možno nám pomôže výjazd safety caru," špekuluje ďalej britský pilot. Rovno si však povedzme, že Singapore mercedesom nikdy nesedel a strieborní sa budú snažiť aspoň minimalizovať straty. Pred nimi sú však obidva monoposty ferrari aj redbullu. Uvidíme, čo v Mercedese vymyslia a či im nepomôže šťastie. Preteky štartujú v európskom štandardnom čase o 14.00 nášho času.

res-q-1.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri