Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rysuje sa už obsadenie F1 na sezónu 2018

Friday, 15. 09. 2017 - 07:36, Ľuboš Kašický   

Rysuje sa už obsadenie F1 na sezónu 2018

Zvyčajne v septembri sa uzatvárajú nové zmluvy. Zdá sa však, že po podpise Bottasa v Mercedese a potvrdení oboch pilotov sa veľa v zostavách meniť nebude.

 

Zásadným pre zostavy bolo potvrdenie pilotov v oboch najlepších tímoch. Tým sa zatvorili šance pre prípadné posuny Alonsa, či Pereza a trh sa prakticky upokojil. Pozrime sa teda, ako to vyzerá s obsadením na nasledujúcu sezónu 2018.

V Mercedese má Hamilton 3-ročnú zmluvu do konca sezóny 2018 a teraz dostal Bottas ročnú zmluvu tiež do konca sezóny 2018. Vo Ferrari má novú 3-ročnú zmluvu Vettel a ostať by mal do konca roka 2020. Räikkonena predlžili zasa na rok, teda do 2018. Jasné to je aj v Red Bull Racing, kde Ricciardo aj Verstappen sú upísaní tiež do konca 2018. Z toho je jasné, že zaujímavý prestupový kolotoč sa môže otvoriť pre rok 2019.

Martin Trenkler;17it-hamilton-22.jpg

Z ostatných tímov majú jasno v Renaulte, kde k Hulkenbergovi, ktorého majú do konca 2018 sezóny, no s opciou aj na 2019, nedávno potvrdili mladého Sainza. Nediskutovalo sa ani v americkom tíme Haas, kde sú jasní Grosjean aj Magnussen.

Martin Trenkler;17it-kvyat-05.jpg

Zatiaľ jedného potvrdeného pilota majú v Toro Rosso, kde pokračuje zmluva Kvyatovi. Druhé miesto by mohol obsadiť nováčik Gasly. Vo Force India má dvojročnú zmluvu nádejný Ocon, no Perézovi zmluva končí a nie je ešte isté či ostane. Veľa možností však nemá. Ibaže by si zvolil Williams, kde by sa malo uvoľniť miesto po Massovi. V takom prípade by bol asi v hre Wehrlein.

Martin Trenkler;17it-start-03.jpg

V spomínanom Williamse je jasný bohatý Stroll, no Massa už tento rok nadsluhoval a zatiaľ sám nevie, čo bude ďalej. Aj keď ako poznáme brazílsku povahu, tak sa bude držať zubami nechtami. V tíme Sauber ulovili nových sponzorov a ostávajú na motoroch Ferrari. To jednoznačne znamená istotu pre Ericssona, ktorému pokračuje zmluva a na druhú sedačku by mal sadnúť namiesto Wehrleina „červený" talent Leclerc.

Martin Trenkler;17it-vandoorne-03.jpg

McLaren je samostatná kapitola. Očakávané potvrdenie zmeny motora nič nemení na istote nádejného Vandoorna, no zásadne môže ovplyvniť Alonsa. Lenže priznajme, že Španiel veľa možností nemá a pravdepodobne jediná cesta je zostať v McLarene ešte minimálne rok. Otázne bude, akú zmluvu si dohodne. No a úplne na záver len môžeme smutne skonštatovať, že Kubica zafungoval ako dobrý zastierací marketingový manéver a ťažko sa pre neho niekde nájde miesto. Šanca by snáď mohla byť v 2019, no roky bežia a čas je to najcennejšie, čo Poliak nemá.

Zostavy tímov F1 na sezónu 2018:
Mercedes - Hamilton, Bottas
Ferrari - Vettel, Räikkonen
Red Bull - Ricciardo, Verstappen
Renault - Hulkenberg, Sainz
Haas - Grosjean, Magnussen
Williams - Stroll, ?
Force India - Ocon, ? Perez ? alebo ? Wehrlein ?
Toro Rosso - Kvyat, ? Gasly ?
McLaren - Vandooren, ? Alonso ?
Sauber - Ericsson, ? Leclerc ?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri