Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vráti sa Loeb do MS rely s Citroënom v roku 2018?

Thursday, 03. 08. 2017 - 11:44, Ľuboš Kašický   

Vráti sa Loeb do MS rely s Citroënom v roku 2018?

Po oznámení, že v najbližších dňoch bude Sebastien Loeb testovať Citroën C3 WRC, sa začali objavovať špekulácie o jeho návrate do WRC.


Už je to päť rokov, čo 43-ročný deväťnásobný majster sveta v rely ukončil kariéru vo WRC. Najprv jazdil MS cestovných vozidiel a v posledných dvoch rokoch štartuje v relykrose a diaľkových rely. „Moja vášeň pre rely nezhasla. Zo všetkých disciplín, ktoré som si vyskúšal od môjho odchodu pred piatimi rokmi, milujem rely najviac," netají sa Loeb.

loebpe.jpg

Lenže ako to je s jeho návratom do MS? Ak návrat, tak určite s materským tímom Citroën, ktorý dnes spadá pod strechu PSA Motorsport rovnako, ako Peugeot za ktorý Francúz momentálne jazdí. „Nemôžem povedať nie, no nemôžem povedať ani áno," odpovedal novinárom Yves Matton, keď z neho ťahali, či sa Loeb vráti do WRC, či nie.

„Rozhodne sa tak nestane v aktuálnej sezóne, lebo by sme pre neho nemali auto," pokračuje šéf Citroën Racing. „Máme piatich pretekárov a nemyslím si, že by bolo dobré dohodnúť sa s ním na jednej, či dvoch súťažiach. Chápem, že myšlienka na Loebov návrat je atraktívna, no ak sa tak stane, tak naplno."

loebb-1.jpg

Sebastien Loeb má v najbližších dňoch testovať pred asfaltovou nemeckou rely a netají, že sa nemôže dočkať možnosti vyskúšať si nové technológie moderných vozidiel WRC. K otázke návratu sa však vyjadrovať nechce.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri