Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Esapekka Lappi víťazom fínskej rely!!!

Sunday, 30. 07. 2017 - 13:40, Ľuboš Kašický   

Esapekka Lappi víťazom fínskej rely!!!

Fínsku hegemóniu na dokázal rozbiť iba Elfyn Evans, ktorý dnes preskočil Hänninena aj Suninena, no na Lappiho nestačil.


História rely športu si dnes zapisuje nové meno do historických tabuliek. Esapekka Lappi vyťažil maximum z výborne pripravených vozidiel toyota a potešil Tommi Mäkinena druhým víťazstvom v premiérovej sezóne. Navyše pri svojom iba štvrtom štarte. „Je to úžasné!" Ťažko hľadal slová ex-pilot Škodovky. „Veľká vďaka tímu, že dokázal v tak krátkom čase postaviť tak fantastické auto. Majú môj veľký rešpekt. Nenajazdil som s ním ešte veľa, ale na mojej domácej súťaži som bol naozaj silný."

Copyright manufacturer;tgr-0139-2.jpg

Toyota jednoznačne kraľovala vo Fínsku a keby Latvala včera nemal technický problém, tak majú minimálne dabl. Nakoniec je to prvé a tretie miesto, keď striebro neubránil pred Evansom Suninen. „Ťažko hľadám slová. Dve chyb na záver ma stáli lepšiu pozíciu," smútil Teemu Suninen, ktorého budúcnosť ešte len čaká.

Copyright manufacturer;20170101485al.jpg

Evans dnes naozaj zajazdil famózne a pretlačil sa zaslúžene na druhé miesto. „Bol to náročný víkend. Piatok nám vôbec nevyšiel. V sobotu sme zabrali a nakoniec sa nám podaril pekný výsledok," zbilancoval pilot M-Sportu a doviezol Ford najvyššie zo všetkých tímových kolegov. Tänakovi to nesadlo a skončil siedmy. Ogier havaroval a pre otras mozgu svojho spolujazdca Ingrassiu už v súťaži nepokračovali.

Copyright manufacturer;2017finland-hem-171.jpg

Prekvapivo sa nedarilo Hyundaiu. Neuville dokázal vytlačiť iba piate miesto, čo je na ašpiranta na titul málo. „Mali sme dosiahnuť viac. Aspoň, že sme získali body na Ogiera," konštatoval Belgičan. Sordo doviezol druhý hyundai na deviatom mieste.

Copyright manufacturer;2017010297n.jpg

A čo Citroen? Breen je piaty a Meeke ôsmy. „Šípky" sú spokojné, že došli do cieľa, ale na potenciál auta je to žalostne málo. Uvidíme, či pomôže blížiaci sa test Loeba. Nasledujúca súťaž nás čaká o tri týždne na nemeckom asfalte.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri