Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel sa od Schumachera naučil aj to, čo nemal

Saturday, 01. 07. 2017 - 08:38, Ľuboš Kašický   

Vettel sa od Schumachera naučil aj to, čo nemal

FIA začína šetriť znova Vettelov nezmyselný atak na Hamiltona. Bol trest desať sekúnd na trestnej lavici naozaj primeraný pre vzor dnešnej mládeže?


Pamätáte si, čo urobil Schumacher Hillovi v Adelaide 1994? Alebo znova atak Schumachera na Villeneuva v Jereze 1997? Z nadhľadu histórie by sme mohli pokojne postaviť prímer medzi tieto udalosti, pretože sa zdá, že žiačik Vettel sa od svojho učiteľa Schumachera dokonale naučil nielen tie pozitíva.

fer-vetel.jpg

Po kontraverznom nemeckom vybavovaní si účtov v Baku sa ozvalo mnoho rozličných hlasov, no nikto nemohol poprieť skutočnosť, že Vettel konal nešportovo. Navyše je to štvornásobný majster sveta a vzor pre milióny fanúšikov, ktorí musia dostať jasný signál, že ich idol nekonal správne. Tentoraz záber nebol rozostrený a konanie zastavené, ako je zvykom v „iných krajinách".

FIA sa preto rozhodla udalosť znova prešetriť a na základe šetrenia potom rozhodnúť, či trest desať sekúnd bol skutočne primeraný a dostatočný za tak vážne porušenie predpisov a nebezpečné konanie na trati. Šetrenie prebehne v pondelok 3.júla a výsledok má byť jasný ešte pred budúcotýždňovou veľkou cenou Rakúska.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri