Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ron Dennis predal posledné podiely v McLarene

Sunday, 02. 07. 2017 - 06:06, Ľuboš Kašický   

Ron Dennis predal posledné podiely v McLarene

McLaren potvrdil, že bývalý šéf Ron Dennis predal svoje akcie a vzdal sa všetkých funkcií. McLaren zároveň vytvoril novú firmu McLaren Group.


Chlapík, ktorý postavil krívajúci McLaren na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch na nohy a stál pri zrode takých velikánov, ako Alain Prost, AyrtonSenna, Mika Häkkinen, či Lewis Hamilton je už navždy iba históriou.

Nové vedenie McLarenu na čele s Američanom Zakom Brownom sa potrebovalo za každú cenu zbaviť Rona Dennisa, ktorý aj napriek tomu, že odišiel z čela McLaren Technology Group (zastrešuje tím F1), zostal stále v čele McLaren Automotive (výroba športových áut). „Brownovci" sa rozhodli, že odkúpia podiely Rona Dennisa, čím ho dostanú z vedenia firiem a následne tieto firmy zlúčili pod jednu hlavičku novej firmy McLaren Group. A to aj urobili.

01-45.jpg

Ron Dennis oslávil začiatkom júna sedemdesiat rokov a povedal si, že je čas odísť. Súhlasil s predajom svojich akcií a uzatvoril tak celú jednu veľkú epochu nielen svojho života, ale celej histórie kráľovskej disciplíny automobilového športu. „Môj čas v McLarene definitívne skončil," potvrdil Ron Dennis. „Teraz sa mi aspoň otvára priestor pre iné aktivity. Vždy som vravel, že mojich 37 vo Wokingu je len jednou kapitolou v knihe McLarenu."

Dennis sa samozrejme oficiálne poďakoval McLarenu i všetkým zamestnancom (dnes ich má značka neuveriteľných 3400!!!, práve vďaka Ronovi) a zaželal McLarenu svetlú budúcnosť. „Je dobré, ak značka koordinuje všetky svoje aktivity pod jednou firmou," dodal svoj názor na vznik holdingovej spoločnosti McLaren Group.

10-15.jpg

Mimochodom, ak si uvedomíme, že postupne po Luca Montezemolovi odišli Peter Sauber, Bernie Ecclestone, či teraz aj Ron Dennis (Frank Williams je prakticky tiež už mimo), tak vlastne odchádza celá veľká generácia a s jej odchodom sa mení aj tvár formuly jeden. Ako však bude vyzerať nový úsmev Mony Lisy F1 21-storočia?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri