Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bol výstrek naplavenej Vettelovej mužnosti oprávnený?

Monday, 26. 06. 2017 - 10:06, Ľuboš Kašický   

Bol výstrek naplavenej Vettelovej mužnosti oprávnený?

Vettel dostal penalizáciu správne. Tvrdí však, že ju mal dostať aj Hamilton.

 


Dramatická veľká cena Azerbajdžanu včera poradím poriadne zamotala a o víťazstvo prišiel nielen Lewis Hamilton, ktorému sa uvoľnil headrest (ochrana hlavy), ale aj Sebatian Vettel, ktorému sa „uvoľnili" nervy.

fe05q.jpg

Nemec počas jazdy za bezpečnostným vozidlom neprimerane zareagoval na nečakané spomalenie pilota Mercedesu a nielenže do neho nechtiac vrazil, ale následne jeho adrenalín bodyčekoval ferrari do mercedesu. „Nemám nič proti Lewisovi. Len nechápem, prečo penalizáciu nedostal aj on. Som z toho sklamaný. Nemyslím si, že išiel za safety carom správne," obhajuje svoje emócie stále chlapčensky (aj správaním) pôsobiaci Sebatian Vettel.

fe14-2.jpg

„Viem, že líder určuje tempo. Vo výjazde zo zákruty však pridal a následne pribrzdil. Už som nedokázal na to zareagovať a vrazil som do neho," opisuje situáciu pilot Ferrari, ktorý si poškodil predné krídlo. „Myslím, že toto urobiť nemusel."

fe13-4.jpg

Komisári si však, podobne ako väčšina fanúšikov myslia, že on zasa nemusel svoju naplavenú mužnosť predviesť priamym atakom na Hamiltonov monopost. Od štvornásobného majstra sveta a vzoru pre tisíce fanúšikov by sme niečo také asi vidieť nemali.

Vettel dostal za svoju reakciu trest v podobe „trestnej lavice" s desaťsekundovým trestom. Hamilton nedostal nič. A toto Nemca štve. Analýza dát oboch áut však ukázala, že Hamilton nič proti predpisom neurobil, čo sa o Vettelovi povedať nedá. „Jeho manéver bol potenciálne nebezpečný," hodnotí správa od komisárov a myslím, že sa s ňou dá súhlasiť.

fia-vettel-2.jpg

Pre Vettela to okrem trestu na pit lane znamená aj ďalšie tri trestné body. Hriešny Nemec ich už za posledných dvanásť mesiacov nazberal deväť a už iba tri mu ostávajú do plného stavu, po ktorom nasleduje vážnejší trest.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri