Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V tréningoch žiadne prekvapenia

Friday, 07. 10. 2016 - 12:38, Ľuboš Kašický   

V tréningoch žiadne prekvapenia

Na Suzuke v piatkových voľných tréningoch najrýchlejšie mercedesy s Rosbergom a Hamiltonom.

Po výbuchu motora Lewisa Hamiltona v Sepangu bola celá pohonná jednotka odoslaná domov na preskúmanie a trvalo im niekoľko dní, aby identifikovali poruchu, ktorá tak zdevastovala blok motora. Včera nakoniec potvrdili, že to bolo ojničné ložiško na kľukovke. Zaujímavé však je, že hoci vedia čo sa stalo, nevedia stále pochopiť prečo sa to stalo a na práve rozbiehajúcom sa víkendu v Japonsku nebude preto Hamilton určite využívať maximálny výkon. Zašpekulujme si, že možno aj tento psychický blok spôsobil, že najrýchlejší v oboch piatkových voľných tréningoch bol Nico Rosberg. Hamilton bol „až" druhý.

fp1-merc1.jpg

V zásade sa počas tréningov nič extra nestalo. Deň spestrilo niekoľko výjazdov mimo trať, no žiadny nemal vážne následky. Dopoludnia sa testovalo nastavenie a rôzne iné základné programy aerodynamiky (viď RedBull). Popoludní sa však už začalo pilovať. Vyskúšali sa pneumatiky a ich opotrebovanie, ako aj simulácie kvalifikačných kôl.

fp2-fer.jpg

Najlepšie dopadli spomínané mercedesy, ktoré bez problémov za sebou nechali monoposty Ferrari aj RedBullu. Tretí najrýchlejší bol Kimi Raikkonen, no ako tak spokojný bol s nastavením až v úplnom závere tréningov. Jeho tímový kolega Vettel stále verí v zlepšenie a vyvrátenie fám, že Ferrari sa začalo šmýkať v kríze.

fp2-kimi.jpg

Tradične silné sa ukazujú forceindie s Perezom a Hulkenbergom, no asi najviac potešia dobré časy Alonsa, ktorý sa doteraz s Hondou už dosť natrápil. Okruh v Suzuke však patrí práve Honde a tak by sa Japonci radi pred domácim publikom predviedli v dobrom svetle.

fp1-res.jpg

fp2-res.jpg

Ako sa bude dariť mclarenom, ale aj to, či Rosberg potvrdí pole position, ktoré tu vyjazdil v posledných dvoch ročníkoch sa dozvieme zajtra ráno, ak si privstaneme. Štart kvalifikácie je o 08.00 nášho času.

fp1-rb-jap.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri