Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hetrik pre Rosberga

Saturday, 08. 10. 2016 - 10:06, Ľuboš Kašický   

Hetrik pre Rosberga

Nemec Nico Rosberg vyhral tretíkrát po sebe kvalifikáciu na veľkú cenu Japonska v Suzuke.

Niekedy sa kvalifikácia vydarí lepšie, ako preteky a dnešná Suzuka je toho príkladom. V dramatickom závere sa konkurencia z Ferrari a RedBullu pokúšala atakovať silné Mercedesy, no nakoniec sa prekvapenie nekonalo. Nico Rosberg zaklincoval všetko v poslednom kole časom 1:30,647s.

q7.jpg

O vyrovnanosti dnešnej kvalifikácie, ktorá sa jazdila v priam ideálnych podmienkach, pretože nepršalo a teploty sa nešplhali do extrémov, svedčia aj časové rozdiely. Lewis Hamilton na druhom mieste zaostal za tímovým kolegom iba o trinásť tisícin sekundy (čo je asi 82 cm)! Dvojica pilotov z Ferrari na mercedesy strácala cca tri desatiny, no oboch pilotov z Maranella delilo iba 79 tisícin sekundy. A aby sme to mali kompletné, tak „červení býčkovia" na piatom a šiestom mieste boli od seba iba o 62 tisícin sekundy.

q6-2.jpg

Najväčším, a dá sa povedať, že aj najmilším, prekvapením je postup oboch pilotov tímu Haas Racing (motor Ferrari) až do Q3. Skúsený Grosjean navyše vyjazdil pre tím vynikajúce ôsme miesto na štarte, pričom Gutierrez vyštartuje desiaty! To však na úkor tímu Williams, ktorého piloti neboli schopní pretlačiť svoje slabnúce monoposty do Q3.

q4.jpg

Veľkej pozornosti na domácom okruhu Hondy sa tešili monoposty tímu McLaren-Honda. Na rýchlom okruhu však teraz nedokázali potvrdiť zlepšujúci sa trend a Button nepostúpil ani do druhej časti kvalifikácie. Alonso potom obsadil iba 15.miesto.

q1-1.jpg

„Rozhodujúcim bude zajtrajší štart," upozorňuje šťastný poleman Rosberg, ktorý obidva predošlé pole na Suzuke nedokázal pretaviť na víťazstvo a musel sa skloniť pred Hamiltonom. Tentoraz to však chce zmeniť. „S výsledkom som spokojný," tvrdí Hamilton. „História ukázala, že na víťazstvo na Suzuke netreba stáť na pole position."

q3-1.jpg

Karty sú teda rozdané a zajtra ráno o siedmej hodine nášho času si pozrieme, kto bude mať lepší štart do veľkej ceny Japonska 2016. Päť pretekov pred koncom sezóny Rosberg vedie o 23 bodov a nič ešte nie je rozhodnuté (za víťazstvo je 25 bodov). Bude sa teda tvrdo bojovať o každý bod. A akú úlohu v tom zohraje konkurencia? Uvidíme. Navyše predpovede počasia sú neisté a nevylučuje sa voda. Nezabudnite si teda privstať, pripraviť raňajky aj kávičku a už len vychutnať to, čo nám prinesie 32.veľká cena Japonska. Sledovať ju môžete na Sport2, alebo na RTL.

q3-res.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri