Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Spa sa kalkulovalo s gumami

Friday, 26. 08. 2016 - 17:42, Ľuboš Kašický   

V Spa sa kalkulovalo s gumami

Po letnej prestávke začala F1 tréningami v Spa, kde Hamilton menil pohonnú jednotku a odštartuje z posledného radu spolu s Alonsom.

Piatkové voľné tréningy na nedeľňajšiu veľkú cenu Belgicka v Spa-Francorchamps priniesli prekvapivé časy. Nečakane najrýchlejšie totiž neboli mercedesy ale redbully s motormi Renault.

Ešte dopoludnia však išlo všetko podľa zabehnutého plánu a na čele sa usadil Rosberg s Hamiltonom. Druhý, popoludňajší tréningu už Mercedes musel šetriť, pretože vôbec nepoužil najmäkšiu zmes (na rozdiel od ostatných) a so softami a medium gumami figuruje Rosberg ako šiesty a Hamilton dokonca na 13.mieste. To však samozrejme nič neznamená. Skutočná sila sa ukáže až zajtra v kvalifikácii.

fp-1.jpg

Oveľa zaujímavejšia je skutočnosť, že Hamilton podľa očakávania vymenil pohonnú jednotku a dostal očakávaný trest v podobe prepadu o 30 miest na štarte! A podľa toho by aj v nedeľu štartoval, ako posledný. McLaren Fernanda Alonsa mal v piatok ráno problém s vytekaním vody a tak tiež musel vymeniť kompletnú pohonnú jednotku. Španielov trest je však 35 miest a bude to práve on, kto v nedeľu vyštartuje posledný. Hamilton bude predposledný.

fp2-results-1.jpg

Okrem šalamúnskych trestov podľa prešpekulovaných pravidiel však desať miesť dostal aj Ericsson so Sauberom a po kvalifikácii sa nám tak bude poradie prepočítavať. Každopádne najlepšie je teraz na tom Nico Rosberg, ktorý v Belgicku môže eliminovať stratu na Hamiltona. Mimochodom Rosberg v Spa tiež menil štyri komponenty motora, ale všetko je zatiaľ v rámci povoleného beztrestného limitu.

fp.jpg

Tešme sa teda na zajtrajšie stratégie do kvalifikácie, ktorá začína o 14.00 h. Očakáva sa, že Hamilton nebude bojovať o Q3 a ušetrí pneumatiky, aby mohol zaútočiť v nedeľu a prebojovať sa na pódium. A to sľubuje divácky zaujímavé preteky.

fp-2.jpg

Na záver už len doplňme, že hneď štyri tímy v piatok skúšali „hallo system" ochrany hlavy. Vedľa Ferrari už aj Mercedes, Force India a Toro Rosso.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri