Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rosberg polemanom v Belgicku

Saturday, 27. 08. 2016 - 15:20, Ľuboš Kašický   

Rosberg polemanom v Belgicku

Kvalifikáciu podľa očakávania vyhral Nico Rsoberg a Lewis Hamilton šetril gumy aj auto na zajtrajšiu naháňačku.

Sobota len potvrdila veľké oči konkurencie, ktorá po voľných tréningoch robila svaly. Bez väčších problémov si svoju však v kvalifikácii vyzdvihol svoju 28 pole position Nico Rosberg, ktorý podobne, ako jeho tímový kolega Lewsi Hamilton, šetril pneumatiky na zajtrajšiu veľkú jazdu.

q-ham-1.jpg

Hamilton, ako vieme, vyštartuje po penalizácii z posledného radu a tak sa dnes ani nepokúšal zajazdiť nejaký lepší čas. Na trati pobudol len štyri kolá a zajazdil dnes najpomalšie kolo. „Ušetriť pneumatiky na zajtrajšiu naháňačku je ta najlepšia voľba," otvorene prezentoval svoje sobotňajšie vystúpenie Angličan. A nebol sám, kto takto kalkuloval. Podobne potrestaný Alonso svoj McLaren na trať ani nevyviezol a jednoznačne vyštartuje posledný.

q-nico-2.jpg

Zaujímavá bola voľba Rosberga, ktorý supersofty obul až v púoslednej časti kvalifikácie a aj na softoch bol po Q2 stále najrýchlejší. Tak, ako Hamilton bude zajtra na čerstvých gumách tlačiť na pílu, aby sa dostal na pódium a stratil čo najmenej bodov, tak aj Rosberg sa bude snažiť na ušetrených gumách udržať dostatočnú výhodu (pre každý prípad).

fp2-results-1.jpg

Stále sa zlepšujúci Max Verstappen skončil druhý a až za nim dvojica Ferrari, keď Kimi porazil o dve desatiny sekundy Sebastiana. Do prvej desiatky sa vrátil Massa, ktorému horí pod zadkom a jeho čas v F1 sa rýchlo kráti.

q-f1.jpg

Zajtra nás čaká pekná naháňačka, ktorú by sme si nemali nechať utiecť. Kolotoč štartujeme o 14.00 nášho času.

Výsledky kvalifikácie GP Belgicka:
1. Rosberg (mercedes), 2. Verstappen (redbull-TAG heuer), 3. Raikkonen (ferrari), 4. Vettel (ferrari), 5. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 6. Perez (force india-mercedes), 7. Hulkenberg (force india-mercedes), 8. Bottas (williams-mercedes), 9. Button (mclaren-honda), 10. Massa (williams-mercedes),...

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri