Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Smola ARC Bratislava na Sepangu

Sunday, 22. 01. 2017 - 19:39, Public relations   

Smola ARC Bratislava na Sepangu

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava s jazdcom Mirom Konôpkom skončil napokon v konečnom hodnotení Asian Le Mans Series na 2. mieste. Rozhodli o tom posledné preteky na okruhu Sepang v Malajzii.

 

Do Kuala Lumpur pricestoval náš tím v pozícii lídra kategórie LMP3. Možnosť štartu na slávnej 24-hodinovke v Le Mans získava len víťaz série, čo bolo cieľom Konôpkovho tímu. Mechanici pripravili dva prototypy Ginetta do náročnej štvorhodinovky s vysokou pravdepodobnosťou silných zrážok. V strategickej príprave s manažérom Andrejom Studeničom padlo rozhodnutie premiešať posádky a Miro Konôpka si vymenil miesto s rýchlym Lotyšom Konstantinsom Calkom. Ten mal spolu s Mikeom Simpsonom a Darrenom Burkeom z Veľkej Británie udržať 1.miesto v hodnotení pre žltú Ginetta s číslom 4. Nádej na úspech sa však rozplynula v prvej zákrute, keď do slovenského prototypu narazilo jedno z vozidiel GT3. Odvtedy sa tím ARC Bratislava trápil s neposlušnou technikou.

arc-alms-ginetta-sepang-1.jpg

Aj druhé slovenské vozidlo s posádkou Miro Konôpka - Neale Muston (AUS) malo technické problémy. Pri každom pitstope odmietalo štartovať.

Napokon ARC Bratislava zaznamenal v Malajzii 7. a 8. miesto, čo po double v thajskom Burirame vyzerá síce ako neúspech, no v celkovom hodnotení Asian Le Mans Series patrí slovenskému tímu výborné 2. miesto.

arc-alms-ginetta-sepang-3.jpg

"Celý tím prežíva veľké sklamanie," povedal po pretekoch Miro Konôpka. "Pokazilo sa všetko, čo sa mohlo. Predstavovali sme si to inak, no snažím sa to brať športovo. Malý tím zo Slovenska prišiel na posledné preteky ako líder šampionátu. Všetci o nás hovorili a snažili sa nás predstihnúť. A aj to je pre nás obrovská pocta. Navyše nám aj 2. miesto v konečnom hodnotení dáva veľkú šancu dostať vo výbere ACO miestenku na 24h Le Mans 2017, takže stále veríme. Ukázali sme, že s nami treba počítať. Chcem sa poďakovať Andrejovi Studeničovi a všetkým mojim chlapcom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri