Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Team ARC Bratislava sa pripravuje na posledné kolo Asian Le Mans series.

Sunday, 22. 01. 2017 - 11:36, Public relations   

Team ARC Bratislava sa pripravuje na posledné kolo Asian Le Mans series.

Team úspešného slovenského automobilového pretekára Mira Konôpku- ARC Bratislava, sa pripravuje na posledné kolo Asian Le Mans series, ktoré sa koná na znamom okruhu F1- Sepang International circuit v exotickej Malajzii, kde prichádza so 4 bodovým náskokom v celkovom hodnoteni LMP3. Prvé miesto otvára pre ARC Bratislava brány na 24h Le Mans, čo je pre Mira Konôpku dlhodobým cieľom, viackrát sa vyjadril, že jeho snom je zúčastniť sa Le Mans so slovenským teamom a teraz po poslednom, veľmi úspešnom 3.kole v thajskom Burirame, kde team ARC Bratislava zaznamenal doposiaľ svoj najvýraznejší úspech, dokonca duplicitný, keď ovládol svoju triedu LMP3 a skončil so svojími Ginnetami na 1. a 2.mieste. Zdá sa,že Miro je len kúsok od naplnenia tejto méty, ale ARC určite nepodceňuje konkurenciu a ostava nohami pevne pri zemi :

rw8-0043.jpg

„možno sa to zdá blízsko, ale zároveň je ten ciel ešte velmi daleko. Zatial si vôbec nepripúšťam,že by sme vyhrali, proste urobime pre to všetko, ale sme v motošporte vyše 20 rokov tak vieme,aký je zradný. Naši hlavní konkurentiv boji o titul sú mimoriadne silní.Hongkongský team herca Jackeho Chana -DC racing má v teame len silne platených profesionalov a anglický Tockwith motorsport má dvoch rýchlych mladíkov,ktorí dostali výnimku vo FIA kategorizácii jazdcov, tak uvidíme. Po dlhých debatách s Andym Studeničom,ktorý je hlavním inžinierom teamu, sme poprehadzovali posadky,tak uvidíme,či to bolo dobré rozhodnutie."

rw9-0525.jpg

V posádke auta číslo 4,ktoré vyhralo posledný pretek zostal Darren Burke a k nemu sa presunul talentovaný rýchlik s Rigy -Konstantin Calko, v aute číslo 7 bude Miro, Australčan Neale Muston a britský pilot Mike Simpson, ktorý je fabrický pilot Ginnety.Všetci sú pripravení na neľahký boj, avšak s veľkými ambíciami a víziou.

rw2-9343.jpg

„ samozrejme,že budeme hrať všetko na 4,ktorá vedie, ale aj 7 môže stále byť víťazom, tých možností je vela, uvidíme,či tým celým nezamieša tropický lejak, ktorý je pre toto obdobie daždou pre Malajziu typický,prší každý den,len nikdy nevieme kedy, bude to loteria,ale keby mi niekto před začiatkom serie povedal,že malý team z malého Slovenska bude do poslednľho preteku bojovať o celkové víťazstvo, tak mu neverim. Nech to dopadne akokolvek, patrí za to velká vďaka všetkým,Andymu Studeničovi,s ktorým to od začiatku celé spolu plánujeme, jazdcom, inžinierom a hlavne mechanikom,ktorí tie autá snád 100krat rozobrali a zlozili a velakrát po polnoci nad tým zaspávali. Moc ma teší aj podpora fanúšikov zo Slovenska i Čiech, snad nám to teda vyjde"

Team sa venuje prípravam už od stredy, a toto tempo bude trvať až do štartu poslednej štvorhodinovky, kde sa o všetkom rozhodne.

rw8-9712.jpg

Možte byť aj vy pri tom prostredníctvom online timingu, ktorý je dostupný počas preteku na oficialnej stranke AsianLMS/ www.asianlemansseries.com , tak nezabudnite 22.01.2017, tj. nedeľu o 12.15 miestneho malajzíjskeho času/ 5.15 nášho času držať palce, nech sa ten zázrak podarí!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri