Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Race of Champions vyhral Montoya

Sunday, 22. 01. 2017 - 23:12, Ľuboš Kašický   

Race of Champions vyhral Montoya

Tradičné preteky šampiónov zmenili termín aj miesto konania. V jednotlivcoch vyhral Montoya a Pohár národov znova vybojoval Vettel.

Tento rok sa netradične po prvýkrát posunul termín Race of Champions na začiatok roka a z Európy sa 29.ročník presťahoval na Floridu. Do Miami prijali pozvanie Sebastian Vettel, Juan Pablo Montoya, Jenson Button, David Coulthard, Felipe Massa, Pascal Wehrlein, Scott Speed, Helio CastroNeves, Tony Kannan, Alex Rossi, James Hinchcliffe, Ryan Hunter Reay, Kurt Busch, Tom Kristensen, Travis Pastrana, čo sú všetko okruhový pretekári, či piloti amerických sérií. Termín sa nešťastne kryl s termínom úvodnej rely WRC a tak za rely svet prišiel iba Petter Solberg, ktorý MS rely už nejazdí.

vettel-flames.jpg

Jazdilo sa na baseballovom štadióne Marlins Park v Miami, kde postavili sedem metrov širokú a 613 metrov dlhú trať, ktorá sa jazdila v osmičke na dve kolá. Do semifinále sa prebojoval Massa, ktorý si to rozdal s Montoyom a Kristensen, proti ktorému nastúpil Coulthard. Jazdilo sa na dve víťazné jazdy a do finále bez straty desiatky postúpili Montoya a Kristensen. Rozbehnutý medvedík Montoya porazil dva nula vo finále aj Kristensena a zapísal sa medzi legendy, akými sú Sainz, Kankkunen, Blomqvist, Auriol, McRae, Ekstrom, Loeb, Vettel, či Coulthard. Kristensen nepremenil na víťazstvo ani svoju priatu finálovú účasť a dánska legenda Le Mans sa stáva najväčším smoliarom histórie tohto podujatia. Mimochodom Schumacher bol vo finále dvakrát, no tiež nikdy nevyhral.

national-cup.jpg

V nedeľu sa jazdilo tradične aj o Pohár národov, ktorý na dlhé roky ovládla nemecká dvojica Schumacher-Vettel. Tentoraz mal Vettelovi robiť partnera Wehrlein, no ten v sobotňajšej skupinovej jazde proti Massovi havaroval a lekári si ho nechali na pozorovaní. Vettel tak nastúpil za Nemecko sám a nabudený vyhral v Pohári národov všetky jazdy a suverénne vybojoval siedmy titul pre svoju krajinu, keď vo finále porazil hviezdu Nascar, Kurta Buscha, jazdiaceho za tím USA.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri