Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosinov skvelý záver sezóny v Le Castelled

Tuesday, 10. 10. 2023 - 09:08, Public relations   

Rosinov skvelý záver sezóny v Le Castelled

Ani havária Saelensa a výmena spolujazdca za náhradníka neubrali na výkone Štofiho Rosinu v záverečnom víkende sezóny GT2, nakoniec však ani dve cenné pódiá na titul nestačili.

Najlepší slovenský okruhový pretekár Štefan Rosina má za sebou ďalšiu úspešnú sezónu v ktorej až do posledných kilometrov znova bojoval o možnosť získania titulu majstra Európy v kategórii vozidiel GT2! Lenže víkend sa pre slovensko-belgickú posádku nezačal najlepšie. Nicolas Saelens mal už v piatkovom tréningu ťažkú haváriu a tím True Racing by Reiter Engineering radšej volil náhradného pilota, namiesto otraseného Belgičana. Miesto v kokpite vedľa Štefana Rosinu dostal narýchlo skúsený Francúz Gilles Vannelet, ktorý na prakticky domácom okruhu Slováka v boji o titul podržal. „Dostali sme sa do ťažkej situácie, ale dali sme do toho všetko a bojovali až do konca,“ konštatuje slovenský pretekár, ktorý v prvých pretekoch víkendu vyjazdil body za tretie miesto a vo finále sezóny dokonca doviezol druhé miesto.

low5y5a9216.jpg

Neštandardne sa obidva preteky jazdili už v sobotu. Do tých dopoludňajších nastupoval ako prvý Vannelet. KTM X-Box GT2 so štartovým číslom 15 vyrážalo z druhého štartového radu, no po tvrdej skrumáži v úvodných kolách sa Francúz usadil na piatom mieste, ktoré odovzdával Slovákovi do druhého stintu. „Auto fungovalo veľmi dobre. Zo situácie na trati sa mi podarilo vyťažiť maximum a body za tretie miesto nás naďalej udržali v hre o titul aj pred štartom posledných pretekov,“ bilancoval R1 Rosina, ktorý bodoval aj napriek dodatočnej penalizácii päť sekúnd za porušenie traťových limitov v druhom sektore.

low21c-ffsagt-pr-b59i6961-23.jpg

Šance pred popoludňajším štartom boli síce malé, no nádej stále žila. Do prvého stintu tentoraz vyrážal Slovák, ktorý vytvoril predpoklad na dobrý výsledok a Francúz ho doviezol do cieľa na výbornom druhom mieste. Lenže ani súperi nezajazdili zle. Slovensko-francúzska posádka ich síce v priamom súboji záverečných pretekov zdolala, no aj tak už nedokázala zmazať rozdiel potrebný na majstrovský titul. „Titul nám síce ušiel, no francúzsky víkend rozhodne nemôžeme považovať za nevydarený.

low21c-ffsagt-pr-b59i6532-23.jpg

Celý tím odviedol skvelú prácu, za ktorú sa chcem všetkým poďakovať. Znova sme potvrdili, že ostatné roky spoločnej práce na vývoji tohto výborného vozidla nás posunuli na súčasnú úroveň a KTM X-Bow GT2 je plne konkurencieschopné. Z toho mám radosť a som vďačný, že som mohol byť pri tom. Verím, že auto má skvelú perspektívu a titul získa,“ povedal na záver práve skončenej sezóny Fanatec GT2 European Series 2023 Štofi Rosina.

low5y5a1424-r2-podium.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri