Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina je opäť v hre o titul majstra Európy!

Friday, 06. 10. 2023 - 09:04, Public relations   

Rosina je opäť v hre o titul majstra Európy!

Už nadchádzajúci víkend bude pre slovenských fanúšikov motoristického športu malým sviatkom. Najlepší slovenský okruhový pretekár Štefan Rosina sa znova pokúsi zabojovať o titul majstra Európy v kategórii vozidiel GT2!

Vlani zostal Rosina tesne pred bránami tohto úspechu, keď v posledných pretekoch sezóny, práve na okruhu v Le Castelled, dostal jeho tímový kolega Filip Sládečka defekt po kontakte s iným súperom. „Tento šport je vzrušujúci aj tým, že nikdy nie je dopredu nič isté. Stať sa môže čokoľvek a definitívu určuje až šachovnicová vlajka. Verím však, že v tomto roku budeme mať viacej šťastia,“ odchádza na finále Fanatec GT2 European Series 2023 odhodlaný a pozitívne naladený populárny slovenský pretekár.

low5y5a0141.jpg

Aj tohtoročný záver šesťdielnej sezóny GT2 hostí svetoznámy francúzsky okruh Paula Ricarda na juhu „krajiny galského kohúta“. Preslávenú najdlhšiu rovinku kalendára F1 už síce spomalila severná šikana, no takmer šesťkilometrová trať je stále veľkou výzvou. „Vlaňajšok naznačil, že okruh Paula Ricarda nám sedí lepšie, ako trať vo Valencii,“ uvažuje nahlas Štofi Rosina. Veď minulý rok si slovenská posádka v Le Castellet vyjazdila aj pole position. Ak však vlani nastupovalo KTM X-Box GT2 s číslom pätnásť na preteky s váhovým hendikepom za predošlé víťazstvo, tak tento rok bude mať v tomto ohľade „malú výhodu“. Opomenúť nemôžeme ani fakt, že tohtoročný Rosinov tímový kolega Nicolas Saelens vlani na tejto trati vyhral obidva preteky. Aj to posúva slovensko-belgickú posádku do úzkeho okruhu favoritov.

low15-0q3a3759-1.jpg

Vo Francúzsku sa bude jazdiť o 52 bodov, čo pri súčasných minimálnych rozdieloch na čele priebežného poradia dáva stále nádej na titul hneď trom posádkam. Rosina so Saelenom strácajú na aktuálneho lídra sedemnásť bodov. Po sezóne sa však odpočítavajú body za najhorší víkend sezóny. Kalkulácia za týchto okolností je tak veľmi zradná a posádka nemeckého tímu True Racing by Reiter Engineering, jazdiaca so špeciálom KTM X-Bow GT2, je preto odhodlaná nekalkulovať, ale vydať zo seba maximum. „Sme pripravení. Urobíme všetko, čo bude v našich silách a veríme, že šťastie bude tentoraz stať na našej strane. Prosím, držte nám v sobotu palce,“ vraví s vierou a pokorou Štofi Rosina.

low5y5a3575.jpg

Pre sériu GT2 víkend oficiálne štartuje v piatok 6. októbra dopoludnia meranými tréningami. Popoludní sa jazdí kvalifikácia. Dvojica pretekov je na programe v sobotu. Tie prvé štartujú o 10.45 nášho času. Záverečné druhé preteky sú potom na programe v sobotu popoludní 7. októbra o 16.40 hodine. Dodajme, že už tradične bude možné obidva preteky sledovať naživo cez internetový kanál série GT2.

low-gt2-eu-series-race-1-7407110.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri