Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARIES Racing a Rudolf Beňo majstrami Slovenska v MX5 Cup

Thursday, 14. 09. 2023 - 11:46, Miroslav Majláth   

ARIES Racing a Rudolf Beňo majstrami Slovenska v MX5 Cup

Posledné podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov na okruhu rozhodovalo o titule MX5 Cup. Stalo sa tak v Brne a majstrom sa stal Rudo Beňo.

 

Aries Racing

Počas druhého septembrového víkendu sa na Masarykovom okruhu v Brne konalo posledné kolo pretekov započítavané do seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov na okruhu. V rámci neho sa predstavila aj skupina jazdcov na vozidlách Mazda MX5 Cup a medzi nimi aj slovenský ARIES Racing a jeho jazdec Rudolf Beňo.

Aries Racing

Nezvykle horúce počasie, ktoré nad strednou Európou zavládlo, poriadne potrápilo nielen samotných jazdcov, ale aj ich vozidlá. Rudo, ak chcel obhájiť vlaňajší majstrovský titul, musel oba preteky vyhrať, čo sa nakoniec aj stalo. ARIES Racing Team a Rudolf Beňo tak zopakovali svoj minuloročný výkon a stali sa Majstrami Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu v triede MX5 Cup.

Aries Racing

„V prvých pretekoch v sobotu sa mi išlo naozaj veľmi dobre. Doladili sme auto, hlavne geometriu, čoho výsledkom bolo zlepšenie môjho osobného času. V druhých pretekoch, v nedeľu auto fungovalo rovnako výborne, ale iba tri kolá. Odišla totiž prevodovka, takže som preteky dojazdil iba na štvrtom prevodovom stupni. V tých prvých troch kolách, keď ešte fungovala prevodovka som si dokonca ešte stihol vylepšiť môj osobný rekord na kolo, čo ma teší. Dojazdil som až do cieľa, vyhral a tak sa môžeme tešiť z druhého majstrovského titulu v rade,“ zhodnotil Rudo Beňo po pretekoch v nedeľu.

Aries Racing

Celá sezóna sa niesla v duchu neustáleho zrýchľovania. V rámci nej sa však Rudo nevyhol ani havárii. To však k tomuto športu jednoznačne patrí, podstatné je vždy to, že jazdec z auta vylezie bez zranení.

Aries Racing

„Sezóna bola plná neočakávaných nástrah. Veľa pršalo a jazdiť spoločne s Cliami nebolo ľahké. Do toho som mal aj jednu haváriu, ktorá nás stála kopu bodov, keď sme nemohli jazdiť. O to viac som sa musel snažiť na zvyšných podujatiach, ale som rád, že nakoniec vo finále všetko dopadlo dobre. Som druhýkrát v rade slovenský majster. Moja vďaka patrí ARIES Racing Teamu a jeho partnerom, samozrejme mojej rodine, ktorej som počas pretekov doma chýbal, ale aj všetkým, ktorí mi akoukoľvek formou pomohli, či aspoň držali palce,“ doplnil Rudo Beňo.

Aries Racing

Poslednými pretekmi v Brne a ziskom majstrovského titulu sa Rudo s vozidlami Mazda MX5 Cup rozlúčil. Od budúcoročnej sezóny ho totiž budeme sledovať vo vozidle niektorej z kategórií GT. Ktorá to presne bude rozhodne zimná prestávka.

Aries Racing

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri