Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Q - 500 INDY – Bourdais vážne havaroval, Alonso siedmy

Sunday, 21. 05. 2017 - 07:47, Ľuboš Kašický   

Q - 500 INDY – Bourdais vážne havaroval, Alonso siedmy

V prvej časti kvalifikácie na 101.ročník 500 míľ Indianapolis postúpil Fernando Alonso do nedeľňajšieho boja o pole position.

 

Kvalifikácia na najslávnejšie americké preteky sa jazdí na štyri kolá z ktorých sa sčíta čas a podľa priemeru určí poradie. V treťom zo svojich kvalifikačných kôl vrazil v druhej zákrute do bariéry štvornásobný šampión IndyCar a jeden z favoritov pretekov, Francúz Sebastien Bourdais.

t15-seb.jpg

Pilota tímu Dale Coyne Racing previezli s viacnásobnou zlomeninou panvy na pravej strane do IU Methodist Hospital, kde ho operovali. „Sebastian je v dobrých rukách najlepších špecialistov. Nie je v ohrození života a začína sa zotavovať," informoval stručne média jeho šéf Dale Coyne.

t16-seb.jpg

Po smutnej udalosti, ktorá nám dobre známeho Francúza pripravila o zvyšok sezóny, pokračovala kvalifikácia už bez nehôd a rozdelila štartové pole na deväť najrýchlejších, ktorí v nedeľu budú jazdiť o pole position a zvyšok.

t08.jpg

Do nedeľňajšieho finále sa prekvapivo nepretlačili Helio CastroNeves, Simon Pagenaud, Ryan Hunter-Reay, či Juan Pablo Montoya. Naopak prekvapením je siedmy čas nováčika z košiara F1, Fernanda Alonsa. Španiel zajazdil priemer 230,034 mph (368 km/h). najrýchlejším pilotom bol Američan Ed Carpenter, ktorý tu pole position už vyjazdil v rokoch 2013 a 2014. Nikdy ich však nedokázal premeniť na víťazstvo, čo len dokazuje, že pole v Indy500 vôbec nie je dôležité (ale finančný bonus poteší).

t17.jpg

„Tretieho mája som si okruh vyskúšal prvýkrát," rekapituluje svoju cestu Alonso. „Musel som si zvykať na a bolo to trochu divné. Už som však získal istotu. Máme v tíme šesť áut a zdieľame informácie. Všetci mi pomáhajú s nastavením i radami, ako jazdiť v hustej premávke. Každé kolo je tu iné a musíte sa zžiť s autom a cítiť podmienky na trati. Dnes sme kvôli počasiu mali možnosť odjazdiť iba jednu jazdu a bolo to dosť napínavé. Som veľmi šťastný, že som sa dokázal prebojovať do finále. V nedeľu to bude ešte rýchlejšie."

results-q1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri