Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pole position INDY500 pre Dixona. Alonso odštartuje ako piaty

Monday, 22. 05. 2017 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Pole position INDY500 pre Dixona. Alonso odštartuje ako piaty

Alonsovi za 1,5 hodiny vymenili komplet motor, aby mohol do kvalifikácie vyštartovať.

 

 

Tretím najrýchlejším časom v celej histórii 500-míľovky v Indianapolise si vybojoval najlepšie miesto na štarte 101.ročníka 36-ročný skúsený Novozélanďan Scott Dixon. Pre pilota tímu Chipa Ganassiho je to už tretie pole position v Indianapolis, pričom to prvé v roku 2008 dokázal premeniť na víťazstvo. „Trochu som bol nervózny. Menil sa smer vetra. Jazdiť v kotly na Indianapolis je však vždy neskutočné. Vyhrať pole však ešte neznamená vyhrať preteky. To najťažšie nás ešte len čaká," tešil sa, no zároveň krotil vášne spokojný Dixon.

07-12.jpg

Do hry o najlepšie postavenie na štarte sa veľmi úspešne zapojil aj ostro sledovaný Fernando Alonso. Ten sa hneď na prvý pokus dokázal prepracovať medzi deväť finalistov bojujúcich o najlepšie miesto na štarte. Jazdilo sa na štyri ostré kolá v rade, z ktorých rýchlostný priemer určoval poradie. Všetci mali jediný pokus.

05b.jpg

Alonsov štart na chvíľu ohrozili problémy s motorom, ktorý museli mechanici rýchlo vymeniť. „Náš tím nasadzuje šesť áut a všetci mechanici sa zapojili do mojej výmeny motora. Všetci tvrdo pracovali, aby sme to stihli, za čo im patrí moje uznanie a vďaka," povedal pred nedeľňajšou kvaldou Alonso. „Auto dnes bolo lepšie, ako včera. V druhom kole som však mal trochu problém s overboostom a musel som jemne pribrzdiť, čo ma pripravilo o cenný čas. Som spokojný, že som sa dokázal prebojovať do finále kvalifikácie. Preteky budú teraz o niečom inom a už sa neviem dočkať," priznáva Španiel.

03-37.jpg

Dočkať sa nevieme ani my. INDY500 a GP Monaka sú prvým vrcholom sezóny na ktorý sa všetci zanietenci naozaj tešia. Už najbližšiu nedeľu popoludní pozrieme Monte Carlo a následne od 18-tej večer sa štartuje maratón na ovale v Indianapolise. Nič si teda neplánujte. (Ešte dobre, že Rallye Tatry končí v sobotu.) :)

04-24.jpg

Na štart sa aj v tomto roku postaví nakoniec 33 pilotov, keď zraneného Sebastiena Bourdaisa tím Dala Coyna narýchlo nahradil Austrálčanom Jamesom Davisonom. Z nemocnice sa však už ozval aj zranený Bourdais, ktorý sa zotavuje po operácii a je plný optimizmu, aj keďsa pre neho sezóna zjavne skončila. „Ďakujem všetkým za podporu a množstvo povzbudzujúcich správ a odkazov. Cítim sa po operácii dobre. Vrátim sa hneď, ako to bude možné. Kedy to však bude, to teraz netuším," napísal na sociálnej sieti francúzsky pretekár.

q-grid.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri