Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pod Eiffelovkou zasa dominoval Buemi

Saturday, 20. 05. 2017 - 17:17, Ľuboš Kašický   

Pod Eiffelovkou zasa dominoval Buemi

Aj šieste preteky sezóny Formule Electric, ktoré sa dnes jazdili v centre Paríža, sa stali korisťou nepremožiteľného Švajčiara Sebastiana Buemiho z tímu Renault eDAMS.


Po vlaňajšej premiére sa formula E vrátila znova pod Eiffelovku, kde pred vypredaným hľadiskom a množstvom celebrít sme videli už piate víťazstvo zo šiestich pretekov v sezóne pre Buemiho. Švajčiar vyhral popoludní najprv kvalifikáciu a na úzkej trati sa hneď po štarte chopil vedenia.

par02.jpg

Buemiho najväčší rival v boji o titul, Brazílčan Lucas Di Grassi, štartoval až z jedenásteho miesta a úplen sa stratil v štartovom poli. V snahe minimalizovať bodovú stratu na Buemiho sa potom pokúšal niečo vymyslieť. Výsledkom však boli iba dve žlté fázy a dva výjazdy safety caru! K tomu dostal ešte penalizáciu a nakoniec dve kolá pred cieľom skončil nalepený na bariére.

par04.jpg

O tretí výjazd bezpečnostného vozidla sa postaral Jean Vergne, ktorý dlho sedel na druhom mieste, no v 34.kole (jazdilo sa na 49 okruhov) vyletel z jednej šikany priamo na bariéru. Opakované zábery ukázali, že Vergne sa pokúšal márne točiť volantom, ale kolesá išli rovno.

par07.jpg

„Bolo to relatívne ľahké víťazstvo," zhodnotil v cieli Sebastian Buemi, ktorý s obrovským náskokom vedie aj priebežné poradie. „Snažil som sa nespraviť chybu a držal som svoje tempo. Pomohlo mi aj niekoľko výjazdov SC, kedy sme ušetrili energiu."

par06.jpg

Trochu prekvapivé druhé miesto doviezol Pechito Lopez, ktorý ukazuje, že je mimoriadným talentom a po cesťákoch teraz oslavuje návrat do kokpitu prvým pódiom vo formule E. „Mám veľkú radosť. Je to výsledok práce celého tímu. Ukázali sme, že sme rýchli," radoval sa Argentínčan.

race-results-paris17.jpg

Sezóna FE pokračuje najbližšie dvojicou pretekov v Berlíne v polovici júna.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri