Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Prodrive chce prvé šotolinové pódium

Tuesday, 27. 03. 2012 - 21:08, Katarína Ďurecová   

Prodrive chce prvé šotolinové pódium

Tím Prodrive dokázal vďaka Danimu Sordovi získať zatiaľ už tri pódiové umiestnenia. Všetky tri Sordo dokázal vybojovať na svojom obľúbenom asfalte, teraz by však tím Prodrive spoločne so svojim španielskym jazdcom chceli i pódium z rally, ktorá sa ide na šotolinovom povrchu a dopomôcť im k tomu majú i rôzne vylepšenia, ktorých homologácia prebehla 1. marca a ktoré budú mať na Rally de Portugal svoju súťažnú premiéru (viac o novinkách na Mini WRC sa dočítate v tomto článku).

„Novo homologované časti majú za následok významné zlepšenie auta a mali by fungovať bez problémov. Rozhodne verím v to, že Dani bude schopný bojovať o pódium. Súperi ale majú veľkú výhodu v tom, že tento rok už v Mexiku jednu šotolinovú rally absolvovali, ale Dani portugalskú rally veľmi dobre pozná a skončil tu na pódiu pri jeho posledných troch štartoch", optimisticky poznamenáva pred štartom Rally de Portugal šéf tímu Prodrive Dave Wilcock.

Radek Vojtěchovský;img-0791.jpg

Sordo v Portugalsku minulý rok neštartoval a počas tohtoročnej sezóny bude Rally de Portugal jeho súťažnou šotolinovou premiérou. Vďaka vydareným testom si ale verí: „Za volantom som sa cítil veľmi, veľmi dobre. Prodrive odviedol kus práce. Nová auto je veľkým krokom vpred a ja som ihneď pociťoval rozdiely. Pri svojich troch posledných štartoch v Portugalsku som vždy skončil na pódiu a dám všetko do toho, aby som pre Mini získal prvé pódiové umiestnenie na šotoline", hovorí Sordo.

Čo sa týka Sordových troch pódiových umiestnení na posledných troch Rally de Portugal, na ktorých štartoval, tak v rokoch 2007, 2009 a 2010 získal zhodne tri tretie miesta za volantom továrenského Citroenu C4 WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri