Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Predposledný motokárový víkend sezóny v Trebaticiach

Thursday, 20. 09. 2012 - 09:54, Daniel Mandzi   

Predposledný motokárový víkend sezóny v Trebaticiach

Druhý septembrový víkend sa konali preteky seriálu Majstrovstiev Slovenska a Moravského pohára, tento krát na motokárovej trati v Trebaticiach. A keďže záver kartingovej sezóny 2012 sa neúprosne blíži, pretekári bojovali v predposledných pretekoch seriálu o body do celkového poradia na jednej z najstarších tratí na Slovensku.

2012-09-7-9-mp-msr-trebatice-0123.jpg

Jedna z najatraktívnejších tried, čo sa počtu jazdcov týka, ale aj diváckych zážitkov, Rotax Max, opäť ponúkla napínavé súboje o postup na majstrovstvá sveta. Štartový rošt síce nebol tak obsadený, ako v Sosnovej alebo vo Vysokom Mýte, napriek tomu pretekári viedli vyrovnané súboje a pre niektorých podujatie prinieslo aj prekvapivé výsledky.

2012-09-7-9-mp-msr-trebatice-0107.jpg

Už sobotný meraný tréning ponúkol prekvapenie v podobe „pole position" pre Michala Pospíchala, ktorý už v tréningu jazdil veľmi rýchle časy. Druhý bol pretekár teamu Kalman Motorsport, Sándor Jakab a tretí opäť prekvapivo český pretekár David Rychtář, ktorý týmto výsledkom aspoň čiastočne vykompenzoval všetku smolu v sezóne 2012. Domáci pretekári Marek Chromý a Timea Glossová obsadili na štartovom rošte piate a šieste miesto, aj keď sa Timea postarala o veľký rozruch, keďže prvé štyri minúty meraného tréningu bola na prvom mieste.

2012-09-7-9-mp-msr-trebatice-0180.jpg

V nedeľu bolo v Trebaticiach teplé a slnečné počasie, čo prilákalo aj divákov. V prvej jazde sa zamiešalo poradie hneď po štarte. Na prvé miesto sa dostal až z piateho miesta Marek Chromý, ktorého prenasledoval Sándor Jakab. Ten  sa po pár kolách dostal pred Mareka a pozíciu si udržal až do konca prvej jazdy. Druhý skončil Marek Chromý pred tretím Michal Pospíchalom. Český pretekár David Rychtář sa po tom, čo ho na štarte predbehol Marek Chromý a neskôr aj Petr Kresta, prepadol z tretieho miesta na piate a do cieľa prišiel pred zástupkyňou nežného pohlavia Timeou Glossovou. "V tréningoch som jazdil veľmi rýchle časy, podvozok aj motor fungoval bezchybne. Avšak keď prišla kvalifikácia, umiestnil som sa až na 5. mieste. Celý večer sme hľadali príčinu. Skontrolovali sme výfuk a zistili sme, že v ňom bola vyhorená vata. Tú sme vymenili a vo warm-upe všetko fungovalo na 100%. V prvých pretekoch som odštartoval z 5. miesta a hneď v prvej zákrute som sa dostal na čelo „vláčiku" a určoval som tempo. Ale kvôli zopár chybičkám ma dobehol Sándor Jakab a prepadol som sa na druhú priečku, ktorú som si udržal až do konca pretekov." spokojne dodal Marek po prvej bodovanej jazde.

2012-09-7-9-mp-msr-trebatice-0120.jpg

Druhú poobednú jazdu sprevádzalo veľmi teplé počasie. Po jej štarte si prvú priečku udržal Sándor Jakab. Na tretie miesto sa po štarte prepadol Marek Chromý, ktorý si svoju druhú pozíciu dokázal do konca druhej jazdy opäť vybojovať. Tretí bol český pretekár Petr Kresta pred Michalom Pospíchalom a Timeou Glossovou.

2012-09-7-9-mp-msr-trebatice-0416.jpg

V tretej jazde sa poradie opäť zamiešalo. Sándor Jakab, ktorého všetci typovali na celkového víťaza pretekov, mal problémy s motorom a tretiu jazdu nedojazdil. „ S výsledkom pretekov nie som spokojný, pretože sa mi pokazil motor. Napriek tomu mi body z prvých dvoch jázd stačili na to, aby som získal majstrovský titul a posunuli na majstrovstvá sveta, kde sa už veľmi teším." dodal Sándor. Bližšiu príčinu zlyhania motora nám nešpecifikoval. Marek Chromý sa po štarte tretej jazdy opäť ocitol na treťom mieste, ale pre odstúpenie Sándora Jakaba a vybojovaní pozície preteky vyhral a po pretekoch vďačne dodal „Trebatice pre mňa dopadli nad očakávania. Som veľmi rád, že to takto dopadlo, pretože Trebatice sú moja domáca pôda.". Druhý skončil víťaz kvalifikácie Michal Pospíchal a tretí  Petr Kresta.

2012-09-7-9-mp-msr-trebatice-0423.jpg

V hodnotení Moravského pohára skončili celkovo jazdci v poradí Petr Kresta, Timea Glossova a Jaroslav Pospíšil. „Môjmu úspechu sa veľmi teším . Trebatická trať  je výborná a technická, avšak ma katastrofálny povrch. Mám ju veľmi rada, pretože som prvýkrát sedela v motokáre práve na tejto trati. Už teraz sa teším sa na stretnutie v Dunajskej Strede." Uviedla po pretekoch Timea Glossová

V hodnotení Majstrovstiev Slovenska skončil na prvom mieste Marek Chromý pred druhým Michalom Pospíchalom. Tretí bol Sándor Jakab, ktorému  body z víťazstiev prvých dvoch jázd stačili na  pódiové umiestnenie.

Michaela Pešková



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri