Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Pozvánka na posledné motokárové preteky sezóny v Dunajskej Strede

Thursday, 04. 10. 2012 - 10:23, Daniel Mandzi   

Pozvánka na posledné motokárové preteky sezóny v Dunajskej Strede

Motokárová sezóna 2012 sa neúprosne blíži ku svojmu koncu a preto si Vás dovoľujeme v mene usporiadateľov, Moravského motokárového klubu a Slovenskej asociácie motoristického športu, pozvať  na podujatie, ktoré sa koná 6. a 7. októbra na motokárovej trati v Dunajskej Strede.

Pretekári sa Vám predstavia v celkovo deviatich kategóriách, od najmenších detí až po kráľovskú triedu FC Junior. Body do celkového poradia ešte zďaleka nie sú rozdané a v triedach Rotax Max Junior a Rotax Max pretekári stále bojujú o postup na svetové finále Rotax Max Challenge Grand Finals 2012, ktoré sa tento rok koná 28. novembra až 1. decembra na trati v portugalskom Portimao.

Dominik Bugár;f09-3883.jpg

V triede Rotax Max Junior bojuje o postup Patrik Pastorok, ktorý už na svetovom finále dvakrát bol. Keďže Paťo vynechal pre zranenie ramena preteky vo Vysokom Mýte a Sosnovej, prišiel o vzácne body a o to ťažší je teraz jeho boj o postup. O ten sa popasuje s mladým Nikolasom Szabóm zo Štúrova. Napriek tomu, že k titulu má viac našliapnuté Patrik, v posledných pretekoch sa môže stať čokoľvek.

Dominik Bugár;f09-4930.jpg

Nedávno sme Vás informovali, že trieda Rotax Max už svojho víťaza má. Titul si svojim výborným výkonom zabezpečil 16 - ročný pretekár teamu Kalmán Motorsport, Sándor Jakab. Napriek tomu, boje o postup sú stále otvorené. Sándor sa zúčastnil všetkých troch podujatí seriálu zóny strednej a východnej Európy CEE Rotax Max Challenge, ktorého posledné podujatie sa uskutočnilo 22.-23. septembra v Brucku. Práve tu sa rozhodlo o víťazovi a stal sa ním dvojnásobný víťaz svetového finále, Japonec Ukyo Sasahara. Avšak pravidlá nedovoľujú, aby sa postupujúcim stal pretekár inej národnosti, ako národnosti, pre ktorú bol seriál vytvorený. Preto napriek tomu, že víťazom zóny strednej a východnej Európy sa stal Ukyo Sasahara, na Rotax Max Challenge Grand Finals 2012 postúpil druhý, Sándor Jakab a tým uvoľnil miesto ďalšiemu Slovákovi zo slovenských majstrovstiev. Takže o miestenku sa pobijú 16-ročný Marek Chromý z Piešťan a ďalší 16-ročný pretekár, Michal Pospíchal jazdiaci za team Jozef Pospíchal. Obidvaja tak majú šancu premiérovo vystúpiť na tak veľkom podujatí, ako svetové finále Rotax Max Challenge Grand Finals 2012 jednoznačne je.

Dominik Bugár;f09-4913.jpg

Takže o napínavé súboje určite núdza nebude a my dúfame, že ani o divákov. Taktiež je to príležitosť, ako sa zoznámiť s motoristickým športom, ktorým začínali svoju kariéru takmer všetci formuloví jazdci zvučných mien, ako napríklad Michael Schumacher, Sebastian Vettel alebo Lewis Hamilton. Preto, ak máte Vy alebo Vaša ratolesť radi vôňu spáleného benzínu a chcete sa o kartingu dozvedieť viac, poprípade začať s jazdením, príďte sa pozrieť do Dunajskej Stredy a podporiť pretekárov. Tešíme sa na Vás.

Michaela Pešková



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri