Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Predposledné preteky sezóny z pohľadu Jána Miloňa

Wednesday, 31. 08. 2016 - 12:40, Public relations   

Predposledné preteky sezóny z pohľadu Jána Miloňa

Ján Miloň, Jantár Team a Škoda Fabia WRC prežili predposledné preteky slovenskej kopcovej sezóny. Tie sa konali na Ostrej Lúke pri Zvolene.

 

Tibor Szabosi;c30i0811-1.jpg

Trať o dĺžke dvetisíc šesťstopäťdesiat metrov, množstvo zákrut, ale aj neskutočne krásne a horúce počasie. To všetko čakalo nielen Jána Miloňa, ale aj ďalšiu päťdesiatku jazdcov počas posledného augustového víkendu na Ostrej Lúke pri Zvolene, kde sa konalo predposledné podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2016.

Tibor Szabosi;gh7p5651-3.jpg

V sobotu, hlavne prvá súťažná jazda Jankovi nevyšla presne podľa jeho želania. Už krátko po štarte začalo auto štrajkovať a motor sem, tam vynechával. Vďaka krátkosti tunajšej pretekárskej trate strata každej desatinky sa nahrádza veľmi ťažko. Napriek tomu v prestávke medzi dvojicou súťažných jázd mechanici Škodu Fabia WRC opravili a Ján Miloň tak mohol stratený čas aspoň z časti dohnať. Napriek tomu „svietil" vo výsledkoch iba na šiestom mieste absolútneho poradia. V skupine E1 a triede E1 nad dva litre z toho nakoniec bolo štvrté miesto.

Tibor Szabosi;gh7p7078-2.jpg

„Auto hneď, iba pár metrov po štarte pri dosiahnutí plného výkonu začalo vynechávať. Keď som ubral, začal ísť motor normálne, čiže celý kopec som išiel iba na štvorku a päťku. Vtedy všetko fungovalo dobre. Takto sa čas medzi najrýchlejšími nedal dosiahnuť. V servise mechanici vymenili sviečky a skontrolovali celé auto. V druhej jazde všetko fungovalo ako malo a ja som sa snažil dobehnúť stratu. Niečo sa podarilo, niečo nie," opísal technický problém Ján Miloň v sobotu po druhej súťažnej jazde.

Tibor Szabosi;c30i9972.jpg

V nedeľu Škoda Fabia WRC, ale aj jej jazdec fungovali perfektne, výsledkom čoho bolo štvrté miesto absolútneho poradia, ale aj tretie v skupine, či triede.

Tibor Szabosi;gh7p7528-5.jpg

„Nedeľa bola fantastická. V podstate by som povedal, že aj celý víkend, nebyť tej drobnej poruchy v sobotu. Rozhodovať o konečnom poradí sa aj tak bude až o mesiac v Korzyne," doplnil v nedeľu Ján Miloň.

Tibor Szabosi;c30i0081-1.jpg

Jantár Team, Miro Majláth

jantar-team-partner-web.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri