Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Štefan Malák – Gabriel Seman tretí v 4. Serbian Trophy 2010

Friday, 03. 12. 2010 - 12:38, Tereza Talajová   

Štefan Malák – Gabriel Seman tretí v 4. Serbian Trophy 2010

Po titule Vicemajstrov Slovenska v Off Road Triale to vyzeralo na definitívny záver sezóny. Plánovaná Istria Challenge bola presunutá o rok, takže ročník 2010 organizátori jednoducho zrušili. Štandardný záver sezóny v podobe srbskej ceny vyzeral do poslednej chvíle podobne neisto a informácia, že predsa len bude, prišla len necelý mesiac pred jej štartom.

dscf2858.jpg

Plánovaná výmena agregátu nášho Suzuki tak opäť ostala odložená a posledné dni pred odchodom sme venovali brzdovej sústave, ktorá zlostila celú sezónu. Implantovanie štvorice ventilovaných kotúčov z Grand Vitary sa podarilo nad očakávania a JimUAZ konečne začal nie len spomaľovať, ale reálne brzdiť.

igp4863.jpg

Termín 4. ročníka Serbian Trophy dostal niekoľko noviniek. Termínovo sa presunul o týždeň dopredu, lokalitou konania o 50 km bližšie k metropole Belehradu, okrem kategórií Hard a Soft sa na trať vybrali i Turisti. Čo však bolo najpodstatnejšie, organizácia získala poriadny kus na profesionalite a s ňou i úroveň samotného športového podujatia.

igp4593.jpg

Piatkové poludnie bolo svedkom rozmanitej techniky. Prevládali srbské farby, no druhým dominantným národom boli Slováci so šestnástimi posádkami. Nechýbali Macedónci, Chorváti, ale i Rakúšania či posádky z Čiernej Hory.
Piatková nočná etapa opäť potvrdila, že sa našinci nestratia. V sobotu ráno sa o prvé miesto s rovnakým počtom bodov delili tri posádky. Dve slovenské (Števo Malák - Gabi Seman a Miro Koncoš - Števo Černek) a jediná chorvátska.

igp4600.jpg

V sobotu bolo pripravených krásnych 65 kilometrov, kde sa striedali lesné úseky s poriadne rozbahnenými pláňami. Doplnené boli podobne ako v piatok večer trojicou náročných „špeciálok", ktoré dokonale miešali poradím. Nie však na prvých miestach, i keď vedúca trojica sa v čele udržala, už ich delili desiatky trestných bodov. Rozhodovali predovšetkým defekty a vyzuté pneumatiky.

dscf2642.jpg

Nedeľňajšia trialová etapa už nedokázala s pozíciami na bedni zamávať. Prvenstvo si síce odniesol veľmi dobre jazdiaci Chorvát na svojom prototype, no druhé miesto už cestovalo na Slovensko a tretie si odniesla naša posádka SuperWinch Trophy Teamu v zložení Štefan Malák - Gabriel Seman na Suzuki JimUAZ.

dscf2857.jpg

Ďalšie informácie o SuperWinch Off Road Trophy Teame nájdete na stránke www.protech4x4.sk .

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri