Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Feel Good Senegal: Z Dakaru do Dakaru

Thursday, 02. 12. 2010 - 11:17, Michal Kostka   

Feel Good Senegal: Z Dakaru do Dakaru

Koncom novembra, presne mesiac pred štartom súťaže Africa Eco Race, sa v dakarskom hoteli Terrou Bi predstavil tím Feel Good Senegal. Cheikh Yves Jacquemain bude reprezentovať tím v kategórii motocyklov (Sherco 5.1i), automobily sa predstavia hneď tri: Yves Marie Dulioust / Thierry Mauryce (Nissan Patrol), Serge Floris / Pierrick Legendre (Nissan Pathfinder) a Stéphane Corso / Remy Gros (Mitsubishi Pajero). Asistenčné služby bude zabezpečovať Alain Maziere s Mercedesom 6x6.

O histórii aj blízkej budúcnosti tímu pohovoril tímový manažér Thibaud Sans.

Z histórie
„Tím Feel Good vznikol v roku 1987 v Pobreží Slonoviny, od roku 1997 pôsobíme v Senegale. Významnou mierou sa o jeho znovuzrodenie pričinil Alain Florentin, ktorý nás opustil v decembri minulého roku. Tento rok sme sa sústredili na prípravu na Africa Eco Race. Bolo to náročné, najmä finančne."

Prečo Feel Good?
„Feel Good znamená „cítiť sa fajn." Presne tak sme sa cítili pred rokmi, keď sa zakladali tento tím. Štyria priatelia, Claude Ambrosono, Alexis Fishnier, Roland Ganamet a ja, pre ktorých bolo súťaženie na motocykloch vášňou. Pokiaľ sa nám darí dosiahnuť dobré výsledky, je to len dobre. V prvom rade je to však o láske k športu."

www.le221.com;

Prečo Africa Eco Race?
„Rally Dakar sa nevolá „Dakar" len tak pre nič. Thierry Sabine vymyslel a priviedol rally do Afriky. Je mrzuté že ASO organizuje „Dakar" na inom kontinente. Našťastie René Metge sa rozhodol zachovať duch africkej rally v Afrike a tak vznikla Africa Eco Race. Načo by sme chodili do Argentíny a Čile, zostaneme pekne doma."

Náklady
„Otázka nákladov na rally je zložitá. Africa Eco Race nie je malá súťaž, potrebujete mať pár partnerov. Jedna vec je istá - je to mnohonásobne menej ako štart na „Dakare." Bol to jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli pre africkú rally. Pre malé tímy je Africa Eco Race výhodnejšia."

Ambície
„Naším cieľom nie sú pozície v popredí klasifikácie. Členovia nášho tímu sú noví, bude to pre nich prvá podobná skúsenosť. Chceme v poriadku prísť späť do Dakaru, bez ohľadu na výsledok."




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri