Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pod Spielbergom nič nové

Saturday, 02. 07. 2016 - 10:36, Ľuboš Kašický   

Pod Spielbergom nič nové

Obidva voľné tréningy zajazdili najrýchlejšie piloti tímu Mercedes

Keď som v piatok prechádzal naprieč celým Česko-Slovenskom, tak som v sparnom lete preletel niekoľkými letnými búrkami s poriadnym hromobitím. Jedna taká zavadila aj o RedBullRing a druhý voľný tréning bol ukončený radšej predčasne, keď prudká búrka v priebehu niekoľkých minút zaplavila trať v zákrutách 8-9, pričom 1-7 zákruta zostali suché!

p1-1.jpg

Ešte než začalo pršať, tak na suchej trati bez ostychu odporúčal Mercedes všetkých súperov do úlohy štatistov, keď najrýchlejší bol Nico Rosberg, ktorého už nestresujú jednania o novej zmluve (dostal zmluvu na ďalšie dva roky) a konečne chce tento rok dotiahnuť aj boj o titul úspešne do konca.

p3-2.jpg

„S novým asfaltom a niektorými obrubníkmi sa trať trochu zmenila, ale z mojho pohľadu k lepšiemu. Na novom povrchu sa auto chová lepšie, ako na starom a myslím, že sa nám ho podarilo dobre vyladiť. Ostáva sa ešte rozhodnúť, akú stratégiu zvolíme v súvislosti s opotrebovaním sa pneumatík," prezrádzal trochu spokojný Rosberg.

p2-1.jpg

Silu motorov mercedes na rýchlej trati potvrdil tretím najrýchlejším časom Nico Hulkenberg na FOI. Vettel s tímu Ferrari, ktorý na štarte dostane päť miest penalizácie za výmenu prevodovky, zaostal o viacej, ako pol sekundy.

p7-2.jpg

Sobotňajšia kvalifikácia, ktorá štartuje o 14.00, by nám mala potvrdiť výhody silného motora Mercedes, no najviac nadržaní na naštrbenie tejto hegemónie sú Ricciardo s Vettelom. Podarí sa im pristrihnúť strieborné krídla?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri