Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Obrubníky miešali poradie

Saturday, 02. 07. 2016 - 16:25, Ľuboš Kašický   

Obrubníky miešali poradie

Aprílové počasie na rakúskym Zeltwegom zdramatizovalo kvalifikáciu. Problém bol však aj inom.

Keď včera dvakrát zničil auto na obrubníkoch Verstappen a otvorene kritizoval, že niečo nie je v poriadku, tak sa na jeho stranu nikto nepostavil. Dnes však v dopoludňajšom voľnom tréningu havaroval Nico Rosberg a v Q1 rovnako aj Daniil Kvyat a situáacia sa zmenila.

qa8-fp3-nico.jpg

Vyššie a širšie obrubníky totiž spôsobujú svojou konštrukciou vibrácie, pod ktorými sa lámu závesy kolies. To sa stalo príčinou oboch dnešných zmienených havárií a organizátor s tým bude musieť niečo urobiť.

q1-crash-kvyat.jpg

„Keď nabehol (Nico) v plnej rýchlosti na obrubník, tak mu odstrelilo zadok. Musíme si však byť istý tým, čo sa stalo a ak je to tak, potom to musíme riesť, aby sme neohrozili preteky," Povedal pred Sky-Sports Paddy Lowe z Mercedesu.

qa7.jpg

Rosbergovi mechanici odviedli zatiaľ výbornú prácu a Nico mohol nastúpiť do kvalifikácie, no po havárii poškodená prevodovka musela byť vymenená a to pre Nica znamená penalizáciu päť miest na zajtrajšom štarte. Ak teda dnes skončil druhý, tak zajtra odštartuje ako siedmy. Podobne na tom je aj Vettel, ktorý je o dve miesta na tom horšie.

qa4.jpg

Situáciu s obrubníkmi vyostril Kvyat, ktorý na to doplatil dve minúty pred koncom prvej časti kvalifikácie. Auto prišlo o všetky kolesá, ale z trvári mechanikov bolo vidieť „neskrývanú radosť" nad podvečernou robotou navyše.

Tesne pred záverom Q2 začalo nad depom a prvým sektorom husto pršať a mimo čiaru zostali aj Alonso, Perez. Na druhej strate sa však do Q3 pretlačil prekvapivo Button, ktorý zajtra odštartuje z desiateho miesta.

q2-results.jpg

Záverečná časť kvalifikácie sa začala na mokrej trať po krátkej preháňke zo záveru Q2, no trať rýchlo schla a každú chvíľu sa divácky zlepšovali časy a menilo poradie. Nakoniec však aj napriek všetkému znova dva najlepšie časy vyjazdili Mercedesy pred prekvapivým Hulkenbergom s Force India. Až za ním zostali potom obe Ferrari.

qa6-vet.jpg

Po penalizácii Vettela a Rosberga však vedľa Hamiltona bude v prvom rade stáť Hulkenberg a do druhého radu sa zoradia Raikkonen a Button, ktorý tak vysoko na štarte už dlho nestál.

Zajtra sa bude hrať veľká lotéria s počasím, čo môže byť na prospech dramatičnosti pretekov. Vpredu by mal rýchlo všetkým utiecť Lewis za ktorým sa budú naháňať Rosberg s Vettelom. Toto divadlo sa začína o 14:00 nášho času.


Výsledky kvalifikácie GP Rakúska:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Hulkenberg (force india-mercedes), 4. Vettel (ferrari), 5. Raikkonen (ferrari), 6. Button (mclaren-honda), 7. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 8. Bottas (williams-mercedes), 9. Verstappen (redbull-TAG heuer), 10. Massa (williams-mercedes),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri