Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Neuveriteľné! Hamilton s Rosbergom znova kolidovali!

Sunday, 03. 07. 2016 - 17:31, Ľuboš Kašický   

Neuveriteľné! Hamilton s Rosbergom znova kolidovali!

Nudné rakúske preteky zaklincovali v poslednom kole obidva Mercedesy, ktoré pripravili tím o dabl.

To bude zasa diskusií a názorov. Ešte poriadne nevychladli hlavy po zrážke v Barcelone a už sa obaja kohúti majstrovského tímu Mercedes zrazili znova. V Španielsku to bolo v prvom kole, no teraz, na rakúskom Redbullringu, pre zmenu v poslednom.

r6-1.jpg

Všetko to začalo pri druhej zastávke v depe, keď Rosbergovi na posledný stint obuli supersofty a Hamiltonovi tvrdšie softy. „Prečo," pýtal sa zarazený Angličan. „Musíš ho predbehnúť na trati," dostal odpoveď cez intercom. Hamiltona to možno naštvalo a postupne úplne zotrel náskok Rosberga. Do konca ostávalo jedno kolo a Angličan vedel, že teraz, alebo nikdy.

r8.jpg

Vo výjazde z prvej zákruty urobil Rosberg drobnú chybu a Hamilton to okamžite využil v druhej zákrute, keď sa dostal pod Nemca. Na vrchole tretej zákruty bol prvý, no Rosberg ho držal z vonkajšej strany. Keď potom Lewis chcel zabočiť do pravotočivej zákruty, tak už tam bol Nico, čo znamenalo kolíziu a poškodenie oboch áut. No zatiaľ čo Hamilton, ktorého Rosberg vytlačil do výbehovej zóny, sa na trať vrátil bez väčších problémov, tak Rosberg poškodil predné krídlo, ktoré skončilo pod monopostom a nakoniec bol rád, že došiel do cieľa aspoň na štvrtom mieste.

r12-1.jpg

V Mercedese sa nestačili diviť a komisári začali viesť vyšetrovanie čo sa vlastne udialo. Hamilton preťal víťazne cieľovú pásku ako jubilejný 250 britský víťaz a po vystúpení z auta mal pochopiteľne na celú situáciu diametrálne odlišný názor, ako Rosberg, ktorý si udržal priebežné vedenie v šampionáte, aj keď stratil cenné body.

r5-7.jpg

„Vchádzal som do zákruty hlbšie, ale to bolo v poriadku, lebo som išiel vnútornou stranou a teda som diktoval stopu," vysvetľoval Rosberg. „Prekvapilo ma, že Lewis zatočil a narazil do mňa. Bojovali sme s Lewisom a ja som ešte bojoval s brzdami, ktoré sa mi v závere prehrievali. Bol som však presvedčený, že dokážem jeho atak odraziť, lebo mám silnejšiu pozíciu na vnútornej strane zákruty. Som frustrovaný z toho, čo sa stalo. Nemal som potuchy, čo sa robí na boku a to poviem aj komisárom," zakončil nešťastný Rosberg, ktorého tieto body môžu stáť majstrovský titul.

r10-2.jpg

Pochopiteľne, Hamilton má na vec iný pohľad. „Nico urobil chybu v prvej zákrute a ponúkol mi príležitosť. Videl som vľavo priestor, ale on ma zamkol a vrazil do mňa. Možno mal problém s brzdami, no ja som zvíťazil. To je všetko," snažil sa rýchlo uzavrieť tému Angličan. Z jeho slov však vyplýva, že o prehrievaní Rosbergových bŕzd niečo vedel a chcel to využiť.

Na druhej strane je však ťažké si predstaviť, že by niektorý z nich chcel kolidovať zámerne. Riziko vypadnutia je príliš veľké a po predošlých problémoch by to už nepredýchali. Ale aj tak sa to stalo. Záver si urobte sami a potom ho porovnáme s tým, ako to vyhodnotia šéfovia tímu a športoví komisári.

r7-1.jpg

Bez tejto dramatickej bodky by však rakúska veľká cena bola naozaj nudná. V cieli sa napokon objavilo nečakane v prvej desiatke (na bodoch) až osem tímov, čo často nevidíme. Verstappenovi takmer spadlo druhé víťazstvo a pekné body doviezol McLarenu konečne aj Button. Po včerajšom výbornom výsledku dnes zakončil svoj doteraz najlepší víkend v F1 Pascal Wehrlein, ktorý na auta najhoršieho tímu dosiahol na premiérový bod a pripomína mi Alonsa, keď jazdil v tíme Minardi.

r4-2.jpg

Za zmienku stojí ešte jedna udalosť. Vettel v úvode špekuloval so stratégiou a chcel čo najviac vyťažiť z jazdy na ultrasoftoch, čim možno chcel ušetriť jednu zastávku. Nemec sa však prepočítal a v 27.kole mu strelila pravá zadná guma, čo ho hodilo na bariéru v cieľovej rovinke a vyvolalo na trať safety car. V tieni udalosti posledného kola však táto červená prehra akosi zaniká.

O týždeň F1 pokračuje na Silverstone a vy sa o tom znova dočítane na www.autosportfoto.sk

Výsledky GP Rakuska 2016 :
1. Hamilton (mercedes), 2. Verstappen (redbull-TAG Heuer), 3. Raikkonen (ferrari), 4. Rosberg (mercedes), 5. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 6. Button (mclaren-honda), 7. Grosjean (haas-ferrari), 8. Sainz (toro rosso-ferrari), 9. Bottas (williams-mercedes), 10. Wehrlein (manor-mercedes),...

Stav MS (09/21):
Piloti: Rosberg 153, Hamilton 142, Vettel 106, Räikkonen 96, Ricciardo 88, Verstappen 72, Bottas 54, Perez 39, Massa 38, Grosjean 28, Kvyat 22, Sainz 22, Hulkenberg 20, Alonso 18, Button 13, Magnussen 6, Vandoorne 1, Wehrlein 1 bod.,
Tímy: Mercedes 295, Ferrari 192, Red Bull 168, Williams 92, Force India 59, Toro Rosso 36, McLaren 32, Haas 28, Renault 6, Manor 1 bod.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri