Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Po víťazstve v Portugalsku Neuville znova v čele šampionátu

Sunday, 20. 05. 2018 - 18:08, Ľuboš Kašický   

Po víťazstve v Portugalsku Neuville znova v čele šampionátu

V posledný deň portugalskej súťaže Belgičan udržal konzistentnosť a zaslúžene zvíťazil. Ogier nedočiahol ani na body z Power stage.


Ukázalo sa, že rozhodujúcim dňom celej súťaže bol piatok. Pevné nervy a správna voľba obutia premiešali poradím a vypľuli do čela posádky, ktoré si po zvyšok súťaže už pozície dokázali s rešpektom ustrážiť.

hyua1.jpg

„To bol vydarený víkend. Mal som fantastické auto na ktoré sa dalo spoľahnúť. V tíme je veľa mechanikov z Portugalska a celý tím je na tento výsledok o to hrdší. Myslím si, že dnes bude party dlho do noci," neskrýval radosť z dosiahnutého úspechu továrenský pilot značky Hyundai, Thierry Neuville. Pre Belgičana je to druhé víťazstvo v sezóne a návrat do čela priebežného poradia. Pred Portugalskom strácal na Ogiera (ford) desať bodov, no Francúz v piatok havaroval a nevyšiel mu ani jeho atak na body v Power stage. Neuville má tak pred Sardíniou, ktorá sa jazdí začiatkom júna, príjemných náskok devätnásť bodov. Hyundai vedie aj v Pohári konštruktérov, kde má na druhý tím M-Sportu (Ford) náskok trinásť bodov.

hyua3.jpg

„Bol to úžasný víkend pre celý tím," priznáva, no drží fazónu šéf Michel Nandan. „Je to prvé víťazstvo značky Hyundai na portugalskej rely. Thierry a Nicolas predviedli excelentný výkon a mali celú súťaž pod kontrolou. Tempo si udržali aj na Power stage, kde brali zaslúžené bonusové body. Pochvalu si zaslúži aj Dani (Sordo) a Carlos (del Barrio), ktorí udržali pozície a doviezli značke pekné body. Aj vďaka ním je Hyundai v čele priebežného poradia a ideme na Sardíniu tieto pozície obhájiť."

Copyright manufacturer;2018006728-al-evans.jpg

Treba dopovedať, že Sordo sa až do poslednej eresky dnes pasoval so Suninenom (ford) a Lappim (toyota) o tretiu priečku. Španielovi však kameň v predposlednej ereske robil predné sklo a do niektorých zákrut zle videl. O bronz ho definitívne pripravila aj včerajšia desaťsekundová penalizácia.

Copyright manufacturer;2018portugal-aus-1595-1.jpg

Druhý teda skončil Elfyn Evans (ford) a tretí Teemu Suninen (ford). Pekný výkon predviedol aj stále sa lepšiaci Esappeka Lappi (toyota), ktorý skončil štvrtý. Na šiestom a siedmom mieste, čo je veľkým sklamaním, ostali Mads Ostberg a Craig Breen na citroenoch.

Copyright manufacturer;tgr-0005-31.jpg

Celkovo ôsmy skončil nakoniec Pontus Tidemand z továrenského tímu Škoda Motorsport, ktorý tak splnil cieľ doviezť tímu tretie portugalské víťazstvo v rade v kategórii WRC2. Druhé miesto prekvapivo udržal Poliak Lukasz Pieniažek (škoda), ktorý nielen dokázal dnes za sebou udržať „nadržaného citroeňáka" Stephana Lefebvre, ale dokonca na neho ešte náskok navýšiť.

sko2.jpg

Priebežne teda v MS vedie Neuville 119 bodov pred Ogierom (100) a Tanakom (72). Ďalej sú Sordo 58, Lappi 57, Mikkelsen 54, Evans 45, Meeke 43 a Latvala 31,.... V tímoch je poradie Hyundai 175 bodov, M-Sport Ford 162, Toyota 140 a Citroen 111 bodov. Siedmy podnik majstrovstiev sveta v rely sa jazdí 8.-10.júna na Sardínii.

res-leg3-final-3.jpg

Copyright manufacturer;2018portugal-fd-279.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri