Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville kraľuje v Portugalsku. Meeke zasa nesklamal

Sunday, 20. 05. 2018 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Neuville kraľuje v Portugalsku. Meeke zasa nesklamal

Po druhej etape sa poradie na čele súťaže nemenilo. Zväčšili sa iba časové rozstupy. Vo WRC2 sa vrátil do čela Tidemand.

 

V sobotu sa jazdilo v drsných horách Cabreira východne od Porta, kde bol charakter povrchu znova iný. Tvrdšie kamenisté cesty dali zabrať a najdlhší úsek Amarante (37,6 km) sa tváril, ako sito. Belgičan Thierry Neuville zvolil kombináciu tvrdých a mäkkých pneumatík a to sa nakoniec ukázalo, ako najlepšie. „Dnes som sa cítil komfortne. Snažil som sa preto zvýšiť svoj náskok. Do cieľa je však stále ešte ďaleko. Potrebujeme udržať koncentráciu aj na zvyšných päť nedeľňajších úsekov," uvedomuje si pilot tímu Hyundai.

ap-leg2-neuville.jpg

No ak si Neuville mohol relatívne pokojne kontrolovať svoje vedenie, tak ostrejšie do druhej etapy štartovali piatkoví odpadlíci. Dopoludňajšia sekcia patrila nabudenému Latvalovi (toyota), ktorý v sobotu vyhral dve eresky, raz bol druhý a dvakrát tretí. Jeho obrovská strata takmer päťdesiat minút však dáva nádej iba na extra body v Power stage, alebo v Pohári konštruktérov. Latvala je totiž v absolútnom hodnotení na 31.mieste. (Tänak v súťaži nepokračuje).

Copyright manufacturer;tgr-0013-28.jpg

O niečo lepšie na tom je navrátivší sa Sebastien Ogier (ford), ktorý stráca „len" tridsaťštyri minút a celkovo je na 23.mieste. Aj on si napravil chuť víťazstvom v najdlhšej rýchlostnej skúške dňa a brúsi si už zuby na Power stage. „Využili sme deň na nejaké práce na aute. Na vylepšenie setupu. Myslím už iba na Power stage, no vzhľadom na to, kedy budeme štartovať to nebude ľahké," konštatuje Francúz.

Copyright manufacturer;av201806116.jpg

Naďalej sa nedarí v Citroene, kde sa jeho piloti s veľkou stratou pohybujú iba na 6-7.mieste! Navyše znova sa prebudil Kraken v Krisovi Meekovi. „Trochu neskôr som zatočil do rýchlej ľavotočivej zákruty. Stratili sme stopu, zošmykli sa a stratil som kontrolu nad autom," opisoval svoju nekontrolovateľnú vášeň pre havárie írsky pretekár po RS12. „Veľmi sa ospravedlňujem celému tímu. Auto bolo výborné. Bola to moja chyba."

Copyright manufacturer;2004380-vbr0uewjhw.jpg

A ako to teda vyzerá na čele súťaže? Vyrovnaný a koncentrovaný Neuville (hyundai) si zvýšil náskok na Evansa (ford) aj Sorda (hyundai). Štvrté miesto si tiež udržal mladý Suninen (ford) a jediný, kto si polepšil je iba Lappi (toyota), keď sa pretlačil cez Ostberga (citroen) na piate miesto.

Copyright manufacturer;tgr-0017-29.jpg

Vo WRC2 mal v piatok defekt Pontus Tidemand (škoda) a prepadol sa na piate miesto. V sobotu sa situácia obrátila a po defekte Greenschmitha (ford) sa najprv do čela dostal Lefebvre (citroen), no aj ten sa v poslednej ereske nevyhol defektu a kolotoč vytočil do čela znova Tidemanda. Akurát Poliak Pieniažek (škoda) sa stále drží na druhom mieste.

sko1.jpg

V nedeľu končí portugalská súťaž päticou meraných úsekov s dvojnásobný skákaním cez slávny jump Fafe. Ten aj uzatvára víkend ako Power stage a tak uvidíme, kto doskočí najďalej.

res-leg2-7.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri