Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pirelli hlási, že gumy sú pripravené!

Wednesday, 30. 11. 2016 - 12:00, Ľuboš Kašický   

Pirelli hlási, že gumy sú pripravené!

Na okruhu Yas Marina skončili posledné testy nových pneumatík Pirelli na sezónu 2017.

Dvadsaťštyri testovacích dní absolvovali tento rok tri najlepšie tímy počas práce na nových pneumatikách pre nasledujúcu sezónu. Jedenásť pretekárov odjazdilo počas vývoja spolu 2607 kôl na piatich rôznych okruhoch. Teraz centrála Pirelli hlási, že je pripravená na rok 2017.

test6.jpg

Testovacími autami boli monoposty zo sezóny 2015, ktoré upravili podľa nových pravidiel. Výsledné časy na nových gumách sú vraj až o päť sekúnd rýchlejšie, ako boli vlaňajšie časy na jedno kolo.

test7.jpg

V utorok na okruhu Yas Marina od deviatej ráno až do osemnástej hodiny podvečer krúžili na trati tri autá troch rozličných značiek. V mercedese sa striedali Hamilton a Wehrlein, v redbulle si presadali Verstappen a Ricciardo, kým na červenom ferrari jazdil iba Räikkonen. Dohromady týchto päť pilotov najazdilo 331 kôl (1839 km) počas ktorých vyskúšali 96 rôznych sád pneumatík.

test2-1.jpg

Aj v nasledujúcom roku by sme mali vidieť päť zmesí na sucho a dve mokré. Podľa športového šéfa Pirelli, Paula Hemberyho získala gumárenská spoločnosť všetky potrebné údaje a po odjazdených asi 12 tisíc kilometroch ich teraz čaká už iba záverečná práca v továrni, aby všetky informácie pretavili do pneumatík, ktoré pripravia už na úvodné predsezónne februárové testy.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri