Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pohľad do zákulisia vysielania F1

Monday, 28. 11. 2016 - 15:03, Ľuboš Kašický   

Pohľad do zákulisia vysielania F1

TV Sport1/Sport2 pozvala do štúdia fanúšikov F1. My sme nemohli chýbať. Pozrite sa, ako to vyzerá v zákulisí.

Už dva roky sledujeme na Slovensku a v Čechách formulu jeden prostredníctvom športových kanálov Sport1 a Sport2. Jedným z vyjadrení vďačnosti za vernosť a priazeň divákom a fanúšikom F1 je aj organizovanie verejného nahrávania z finálových pretekov sezóny.

r-sport2-b.jpg

Vybraní diváci, ktorí sa o účasť na tomto podujatí popasovali v súťaži, mali možnosť nazrieť do zákulisia živého vysielania prenosov F1. Zažiť atmosféru priameho prenosu je pre bežného diváka mimoriadnou udalosťou a tu sa navyše mohli stretnúť aj moderátormi s ktorými sa mohli porozprávať a vyfotografovať.

r-sport2.jpg

A aby to bolo napínavejšie, tak v súťaži sa bojovalo aj o model monopostu F1 s podpisom Kimi Räikkonena. A otázka bola viac, ako nezvyčajná. Bolo treba uhádnuť čo najpresnejšie koľko vážia spolu dvaja pretekári, ktorí spolumoderujú prenosy F1. Skúste si sami zatipovať, koľko asi vážia spolu Jan Charouz a Josef Král. Odpoveď sa dočítate až na konci článku, no pomôžem vám, že môj odhad (ako novinár som nesúťažil) sa sekol až o približne 20 kíl!

r-s6.jpg

Predzávodné Štúdio F1 sa vysiela z haly štúdia 8 v budapeštianskom komplexe Origo (niečo ako Koliba na Slovensku alebo Barandov v Čechách). Vysiela sa spoločne pre slovenského aj českého diváka. Tomáš Richtr, ako hlavný moderátor, preberá spolu so svojimi kolegami Števom Eiselem, Janom Charouzom a Josefom Králom aktuálne dianie v tábore F1. Tentoraz sa k tomu mohli vyjadriť aj pozvaní diváci, ktorí hlasovali prostredníctvom kartičiek.

r-s8.jpg

Po skončení predzávodného štúdia sa potom moderátori presunuli do vysielacích kabín odkiaľ už dvojice v zložení Eisele a Král (pre slovenský okruh) a Richtr s Charouzom (pre Česko) moderovali samotnú veľkú cenu. Diváci celé preteky mohli sledovať spoločne na veľkoplošnej obrazovke v štúdiu. Po skončení sa potom opäť všetci znova stretli, aby už mimo kamier neformálne rozobrali priebeh pretekov a nového majstra sveta. Napokon, pozrime si spolu aká bola atmosféra prostredníctvom niekoľkých fotiek a zabavme sa aj na videu, ktorým sme sa zahrali na teraz populárnych Mannequinov :) A prosím ospravedlňte nižšiu kvalitu fotiek, ale v štúdiu som nemohol používať blesk. Však na zachytenie atmosféry (a to bolo podstatné) hádam budú stačiť.

untitled-2-135.jpg

A na záver ešte sľúbená odpoveď pre tých, ktorí si zatipovali hmotnosť pretekárov. Jan Charouz vážil 79 kg a Josef Král 88 kg. Spolu teda neuveriteľných 167 kg!

r-s1.jpg

r-s2.jpg

r-s3.jpg

r-s4.jpg

r-s9.jpg

r-s7.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri