Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Poznáme kalendár F1 2017

Thursday, 01. 12. 2016 - 06:06, Ľuboš Kašický   

Poznáme kalendár F1 2017

World Motor Sport Council zasadal vo Viedni, kde okrem iného potvrdil kalendáre automobilových šampionátov na nasledujúcu sezónu.

Pochopiteľne, že nás najviac zaujíma formula jeden. Tá sezónu začne 26.marca v austrálskom Melbourne. Bernie sa nedohodol s Nemcami a tak jedna veľká cena ubudla - tá nemecká! Takže sa vraciame k rovnej dvadsiatke pretekov.

r7-rb.jpg

Našťastie pri tvorbe kalendára konečne zohľadli aj iné významné preteky a nestane sa nám, aby F1 kolidovala trebárs s 24h Le Mans. Vlani tam dali Baku, no teraz ju o týždeň posunuli a Hulkenberg bude môcť štartovať v Le Mans, ak mu to Renault dovolí.

p6-1.jpg

Angličania však nebrali do úvahy Wimbledon a znova bude Silverstone v rovnaký deň, ako mužské finále v tenise. O dva týždne neskôr, keď bude vrcholiť Tour de France, sa F1 vypotí pred dovolenkou na Hungaroringu. Prázdniny budú štyri týždne až do konca augusta. Sezónu potom ukončia znova snobské preteky a Abu Dhabi 26.novembra.

q-f1-1.jpg

Ešte skôr, ako si pozriete priložený kalendár F1, tak si povedzme, že koncil FIA rozhodoval aj o vrcholných pretekoch na Slovensku. Po piatich rokoch MS cestovných automobilov (WTCC) na Slovakiaringu sa WTCC scvrkla o dve podujatia a z kalendára vypadlo aj Slovensko. Na našom okruhu však prvýkrát uvidíme ME truckov (16.júla). výbrnou správou je tiež, že v Dobšinej potvrdili ME pretekov automobilov do vrchu a preteky sa budú jazdiť znova týždeň pred F1 na Hungaroringu. Všetko teda stihneme a môžeme sa už tešiť na sezónu 2017.

Potvrdený kalendár MS F1 na rok 2017
26.marec - Austrália, Melbourne
9.apríl - Čína, Shanghai
16.apríl - Bahrain, Sakhir
30.apríl - Rusko, Sochi
14.máj - Španielsko, Barcelona
28.máj - Monaco, Monte Carlo
11.jún - Kanada, Montreal
25.jún - Azerbajdžan, Baku
9.júl - Rakúsko, Red Bull ring
16.júl - Anglicko, Silverstone
30.júl - Maďarsko, Hungaroring
27.august - Belgicko, Spa
3.september - Taliansko, Monza
17.september - Singapore, Marina Bay
1.október - Malajzia, Sepang
8.október - Japonsko, Suzuka
22.október - USA, Austin
29.október - Mexiko, Mexiko City
12.november - Brazília, Interlagos
26.november - Abu Dhabi, Yas Marina

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri