Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Petter Solberg pôjde WRX na VW

Wednesday, 11. 01. 2017 - 10:46, Ľuboš Kašický   

Petter Solberg pôjde WRX na VW

Odchod z WRC si Volkswagen kompenzuje atraktívnym WRX šampionátom. S nórskou rely hviezdou plánuje útok na ďalší titul.

Po troch rokoch s Citroënom presedláva populárny Mr. Hollywood na Volkswagen Polo RX. Vlani sa nórskemu šampiónovi príliš nedarilo a prišiel o majstrovskú pozíciu, ktorú si vybudoval v rokoch 2014 a 2015. Bolo potrebné niečo zmeniť. Doteraz Petter Solberg jazdil, ako súkromník a o továrenskej podpore iba sníval. Teraz sa to podarilo.

wrx-solb2.jpg

Solbergov PSRX Team vstúpil do spolupráce so švédskym tímom Volkswagen RX Sweden, ktorý na základoch podpory švédskeho dílera VW postavil skúsený Tommy Kristoffersson. Ten premenoval pôvodný tím Kristoffersson Motorsport a v decembri spojil sily s tímom Marklund Motorsport. Pod hlavičkou Volkswagen RX Sweden vlani nasadzovali VW Polo RX s továrenskou podporou a v MS tímov obsadili tretie miesto. Mladý Johan Kristoffersson jedny preteky vyhral a v konečnom poradí vybojoval titul vicemajstra sveta. Po sezóne 2016 sa však Marklundovci rozhodli odpojiť od projektu a ohlásili presun do európskeho šampionátu. Uvoľnené miesto tak obsadil Solberg so svojim tímom.

wrx-kristof.jpg

„Priznávam, to je to o čom som sníval," úprimne prezrádza emotívny Solberg. „Na zmluve sme tvrdo pracovali, no som presvedčený, že v tejto sezóne budeme veľmi silní. Videli sme, ako VW dokázalo ovládnuť WRC a vyhrať Dakar. Spolupracovať s nimi je preto úžasné. Bolo by pre mňa cťou doviezť značke majstrovskú korunu."

04-21.jpg

Po šokujúcom odchode z WRC je WRX pre Volkswagen Motorsport akousi prijateľnou kompenzáciou. „WRX pozorne sledujeme už nejaký čas," priznáva nový šéf VW Motorsportu, Sven Smeets. S tímom Volkswagen Andretti už jazdíme v Global Rallycrosse, kde sme získali titul. Ešte zaujímavejší sú však pre nás Majstrovstvá sveta v relykrose (WRX). Spojenie s Petterom dáva šancu na úspech aj v tomto šampionáte."

wrx-solb1.jpg

Volkswagen bude zabezpečovať mechanikov a inžiniera na každé auto. Financovanie si však zabezpečuje Solberg sám. Operačný manažment potom zabezpečuje pre Volkswagen RX Sweden, podporovaný švédskym dílerom značky. Petter Solberg začne testovať novú zbraň do majstrovstiev sveta v nasledujúcom týždni. Samotný šampionát, ktorý má tento rok dvanásť podnikov, začína na prelome marca a apríla na katalánskom okruhu v Barcelone.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri