Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ostberg víťazí v príprave na švédsku rely

Tuesday, 31. 01. 2017 - 12:17, Ľuboš Kašický   

Ostberg víťazí v príprave na švédsku rely

Víťaz portugalskej rely 2012, Mads Ostberg, sa tento rok nedostal do kokpitu žiadneho továrenského tímu a tak sa pripravuje na debut vlastného súkromného tímu, ktorý absolvuje už o desať dní na švédskej rely.

V rámci prípravy si Ostberg strihol súťaž nórskeho majstráku, ktorý tento víkend mal na programe už druhé podujatie. To sa jazdilo v Kongsvingere pod názvom Rally Finnskog 2017. Favoriti sedlali vozidla špecifikácie R5 a o víťazstvo s Ostbergom sa pasovali Veiby a Brynildsen, ktorý vyhral úvodnú januárovú súťaž v Nerstade.

ostberg-e1.jpg

„Jazdili sme celý deň s poškodeným predným závesom a stratili sme dosť času. Aj tak sme však dokázali za sebou udržať súperov," vysvetľuje šťastný Ostberg, ktorý spolu s Floenom rely vyhrali na Fieste R5.

Na druhom mieste skončil Christian Ole Veiby (Fabia R5) a tretí Eyvind Brynildsen (Fiesta R5), keď obaja zaostali len o päť sekúnd. Súťaž znova, ako v Nerstade, nedokončil Henning Solberg (Mitsubishi Lancer). Priebežne prvé miesto v silne obsadenom nórskom majstráku drží posádka Brynildsen - Frederiksson.

„Bola to len príprava na švédsku rely, no verím, že sa už čoskoro posadím do Fiesty WRC. Môj tím je momentálne v centrále M-Sportu, kde dokončievajú moje auto. Už sa neviem dočkať, kedy sa posadím za volant novej mašiny," priznáva Ostberg, ktorý vlani príliš nepresvedčil a ďaleko zaostal za svojimi dobrými výsledkami z predošlých sezón. Po Ogierovom víťazstve v Monte Carle však verí, že nová Fiesta je tak dobrá, že s ňou aj on dokáže príslušnosť k extra triede pilotov WRC.

Výsledky KNA Rally Finnskog 2017:
1. Mads Østberg/Ola Fløene, Ford Fiesta R5, 47:50.5
2. Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen, Skoda Fabia R5 +0:05.0
3. Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson, Ford Fiesta R5 +0:05.3
4. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, Ford Fiesta R5 +0:40.7
5. Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov, Škoda R5, +1:00.8
6. Anders Grøndal/Roger Eilertsen, Ford Fiesta R5, +2:11.0
7. Christian August Selmer/Anita Christine Selmer, Ford Fiesta R5, +3:17.0
8. Marius Aasen/Veronica Engan Subaru Impreza STI, +3:53.0
9. Søren Snartemo/Arne-Ingar Stulen, Mitsubishi EVO Vl, +4:07.5
10. Steve Røkland/Tom Woodburn, Peugeot 208 R2, +4:29.1

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri