Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FIA nepovolila štart nového VW Pola vo WRC!

Tuesday, 07. 02. 2017 - 19:00, Ľuboš Kašický   

FIA nepovolila štart nového VW Pola vo WRC!

Mikkelsen, či Al-Attyiah sa nového Pola nedočkajú, pretože bol príliš veľkou hrozbou pre továrenské tímy.

Po odchode továrenského tímu Volkswagenu to vyzeralo, že auto predsalen uvidíme na tratiach a skončí v rukách súkromných tímov. Zuby si brúsili Al-Attyiah, či Mikkelsen, ktorý auto pomáhal vyvíjať.

Vo štvrtok pred štartom Rallye Monte Carla sa v Monaku stretli zástupcovia tímom Citroen, Hyundai, M-Sportu a Toyoty na Rally komisii FIA s predstaviteľmi federácie aby prejednali otázky budúcnosti rely športu. Jednou z tém však bolo aj schválenie, či neschválenie homologizácie nového VW Pola WRC, keďže Volkswagen nevykonal homologizáciu v stanovenom termíne k 1.januáru 2017.

vw1-3.jpg

„Potrebujeme viac informácii," dožadoval sa šéf Citroenu, Yves Matton. „Rozšíriť štartové pole je dobrá myšlienka, no toto je krátkozraké." Továrenské tímy sa zjavne obávali sily VW Pola aj súkromných rukách a tak prehlásili, že na polhodinovom stretnutí sa taká vec nedá dohodnúť.

vw3.jpg

Dnes (7.2.17) sa teda zástupcovia FIA na čele s Jarmo Mahonenom stretli s vedením továrenského tímu Volkswagen Motorposport, aby rozhodli o budúcnosti nového auta nemeckého koncernu. „Na základe otázok našich klientov, ktorí si chcú nové Polo prenajímať sme sa pýtali FIA na možnosť odpustenia zmeškanej homologizácie VW Pola WRC 2017, ktoré plánujeme prenajímať súkromným tímom. Bolo nám povedané, že súčasné predpisy to nepovoľujú, čo plne akceptujeme," vysvetlil novinárom situáciu šéf tímu VW Motorsport, Sven Smeets.

vw2-6.jpg

To teda znamená, že nový Volkswagen Polo WRC 2017 tento rok na tratiach neuvidíme a VW vraj ponúkne súkromným tímom ako náhradu prenájom vlaňajšej verzie, ktorá homologizáciu má.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri