Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jean Todt – Rely fanúšikov musíme vzdelávať

Sunday, 29. 01. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Jean Todt – Rely fanúšikov musíme vzdelávať

Prezident FIA reagoval na tragickú udalosť počas 85.ročníka Rallye Monte Carla. Ľudia musia byť poučení a riadiť sa inštrukciami.

V priebehu prvej rýchlostnej skúšky Novozélanďan Hayden Paddon so svojim Hyundaiom i20 WRC nešťastne zachytil španielskeho fotografa, ktorý následne zraneniam podľahol. Po tejto tragédii sa ozvali rôzne hlasy. Niektoré dokonca tvrdili, že na vine je vyššia rýchlosť nových WRC vozidiel. „Áno, rýchlosť sa trochu zvýšila, ale s nehodou nemá nič spoločné," odmieta takéto interpretácie Jarmo Mahonen (rely šéf na FIA), ktorý okamžite rozbehol vyšetrovanie tragickej udalosti. Miesto na ktorom zosnulý Španiel stál síce nebolo označené, ako zakázaný priestor, no to nič nemení na fakte, že autošport je mimoriadne nebezpečný a podľa toho by mal k nemu pristupovať každý, či už je to aktér, novinár, či divák.

18-6.jpg

„To, čo sa stalo je veľmi smutné. No dalo sa to čakať. V živote človek musím mať disciplínu a ak ju nemá, tak by mal mať aspoň rešpekt. Motoristický šport je nebezpečný pre každého, ak nerešpektuje základné pravidlá. Ospravedlňujem sa rodine obete, ako aj všetkým z rodiny rely športu. Nádejám sa však, že ľudia sa teraz budú viac zaujímať o bezpečnosť, keď pôjdu na rely podujatie. Ľudia musia byť poučení a riadiť sa inštrukciami. Následky môžu byť tragické a preto musíme ľudí vzdelávať," vraví prezident Medzinárodnej automobilovej federácie, Jean Todt. A jeho slová by si mal vziať k srdcu aj každý fanúšik motoristického športu na Slovensku, pretože sám som neraz videl, ako diváci nerešpektujú pokyny traťových komisárov a koledujú si o tragédiu, aká sa stala v Monte Carle. Verme, že sa z nej konečne poučili a u nás sa nič také nestane.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri