Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nový rekord a 66 pole position pre Hamiltona

Saturday, 24. 06. 2017 - 16:51, Ľuboš Kašický   

Nový rekord a 66 pole position pre Hamiltona

Havária Ricciarda v závere kvalifikácie vyvesila červené vlajky a postarala sa o dramatické finále v ktorom si to rozdali piloti Mercedesu.


V piatok nás tešili rýchle časy redbullu, no sobota nás znova vrátila do reality. Mercedesy dnes jasne dominovali kvalifikácii na zajtrajšiu veľkú cenu Azerbajdžanu, keď najprv nový rekord kola vyjazdil Bootas, aby ho v závere prevalcoval ešte aj Hamilton. „Jedna z mojich najvzrušujúcejších kvalifikácii. Celú dobu som bol pod tlakom," tešil sa z výsledku Angličan. „Mali sme problémy so zahriatím pneumatík, no postupne sa to zlepšovalo. Keď som vchádzal do cieľa, tak som len dúfal, že to bude na Valtteriho stačiť. Mám radosť. Takto napínavo by mali vyzerať všetky kvalifikácie. Pred pretekmi máme výbornú pozíciu. Už sa neviem dočkať."

me11-3.jpg

Valtteri Bottas naozaj dokazuje, že sa v Mercedese chytil a je výbornou kontrou pre Hamiltona. Dnes na neho vytvoril silný tlak a už to vyzeralo, že mu ukradne ďalšiu pole position. Jeho výborný čas z úvodu Q3 mohol byť definitívny, pretože približne štyri minúty pred koncom kvalifikácie havaroval v šiestej zákrute Daniel Ricciardo a Charlie Whiting radšej vyvesil červenú vlajku. Na finále ostávalo presne 3:33s.

me06-4.jpg

Obidva mercedesy sa rýchlo ponáhľali na trať a kľučkovali, aby čo najrýchlejšie zahriali pneumatiky. Bottas išiel ako prvý a v rozhodujúcom kole svoj najlepší čas ešte o dve desatiny sekundy zrýchlil! Nevedel však, že na medzičasoch podkuroval už aj tesne za ním jazdiaci Hamilton, ktorému kolo naozaj vyšlo a vybojoval svoju 66 pole position! „Samozrejme som sklamaný," netajil fínsky pilot o ktorom sa začína vravieť, že dostane zmluvu v Mercedese aj na ďalší rok. „Aj moje posledné kolo bolo dobré, no nie perfektné. Lewis naopak zajazdil výborne. Všetci sme mali problémy s pneumatikami a tak to bol vyrovnaný súboj."

fe09-1.jpg

Do druhého radu za Mercedesy sa postavia obidva monoposty tímu Ferrari, keď tretí čas zajazdil Kimi Räikkonen. „No, je to lepšie, ako minule. Bolo ťažké dostať pneumatiky do optimálneho pracovného okna, ale keď sa to podarilo, tak sme boli rýchli. Posledná sada sa dobre zahriala, ale na mercedesy to nestačilo," komentoval svojim spôsobom IceMan. Vettel sa musel uspokojiť so štvrtým miestom.

rb01-4.jpg

Najlepší redbull s Verstappenom zaostáva 1,3 sek.! Stále však obhájil pozície „býčkov" za dvoma najlepšími tímami. O zvyšné miesta v TOP10 sa podelili forceindie a williamsy. Modrobieli vyšli na trať až úplne v poslednom možnom okamihu a nováčik Stroll prvýkrát porazil v kvalifikácii skúseného Massu. Desiaty síce figuruje havarovaný Ricciardo, no Austrálčana odmenili penalizáciou 10 miest na štarte a do piateho radu sa tak posúva Rus Daniil Kvyat, ktorého prišiel povzbudiť aj otec Viačeslav.

wi01-5.jpg

Do kvalifikácie nenastúpil Jolyon Palmer, ktorému zhorel motor hneď v úvode dopoludňajšieho tretieho voľného tréningu a odštartuje, ako posledný. Týmto však vyfúkol posledné miesto obom mclarenom, ktorých piloti dostali za výmenu komponentov pohonnej jednotky penalizáciu 15 miest na štarte a odštartuju tesne pred Palmerom. Trest z Montrealu si priviezol aj Sainz, ktorý dostal tri miesta na štarte. Snáď som nezabudol na nejakého ďalšieho trestanca, no i tak to bude pekná miešanica.

q3-res-8.jpg

Preteky, ktoré sa ako GP Azerbajdžanu pôjdu prvýkrát (vlani ako GP Európy), štartujú zajtra o 15.00 hod. nášho času.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri