Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Na štarte "Jännerky" štyria tohtoroční majstri

Wednesday, 26. 12. 2012 - 18:53, Zdenka Frývaldská   

Na štarte

Prvým podujatím nového európskeho šampionátu ERC 2013 bude v dňoch 3.-5. januára 2013 rakúska Jännerrallye. Na jej štart by sa mala postaviť necelá stovka posádok z 12 krajín Európy.

 

Radek Vojtěchovský;img-6888-1.jpg

Rakúska "Jännerka" v roku 2013 už druhýkrát po sebe otvorí Majstrovstvá Európy v rally. Okrem toho bude zaradená aj do Majstrovstiev Rakúska, Česka a niekoľkých ďalších šampionátov či pohárov. Jej plánovaná trať je dlhá 825 km, z ktorých 248 km tvoria rýchlostné skúšky. Preteky sú rozdelené celkovo do dvoch súťažných dní. Predchádzať im budú administratívne a technické preberania a obhliadky trate, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok. Počas neho sa uskutoční aj shakedown a slávnostné otvorenie pretekov na rampe.

Radek Vojtěchovský;img-7590-2.jpg

Na štart pretekov by sa mali postaviť až štyria tohtoroční majstri. Český majster Jan Kopecký s Pavlom Dreslerom (Škoda Fabia S2000), rakúsky majster Raimund Baumschlager s Klausom Wichom (Škoda Fabia S2000), rumunský majster Francois Delecour s Dominiquom Savignonim (Peugeot 207 S2000) a poľský majster Kajetan Kajetanowicz s Jaroslavom Baranom (Subaru Impreza RT R4). Okrem nich je štartovné pole plné ďalších najmä českých a rakúskych pretekárov, medzi ktorými sa nachádza aj jedna ženská pretekárka, Martina Daňhelová.

Radek Vojtěchovský;img-7349-4.jpg

Všetky ďalšie informácie, program súťaže či celú štartovnú listinu je možné nájsť na oficiálnej stránke súťaže.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri