Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes stiahol protest

Monday, 10. 10. 2016 - 11:51, Ľuboš Kašický   

Mercedes stiahol protest

Na poslednú chvíľu včera tím Mercedes podal protest proti blokovaniu predbiehania Hamiltona Verstappenom v predposlednom kole. Dnes protest stiahli.

V súboji o druhé miesto sa pokúsil v predposledom kole veľkej ceny Japonska Lewis Hamilton zaútočiť v poslednej šikane, no Max Verstappen urobil úhybný manéver, ktorým Angličana zablokoval. Mercedes potom musel do únikovej zóny, lebo do zákruty by sa už nevošiel.

r7-f1-49k.jpg

Strieborný monopost týmto manévrom stratil rýchlosť a kontakt s červeným býčkom a k ďalšiemu útoku, v poslednom kole, už nedošlo. Po pretekoch k žiadnemu vyšetrovaniu komisármi nedošlo a iba riaditeľ pretekov, Charlie Whiting, dohovoril Verstappenovi, aby si na takéto manévre dával pozor a vyvaroval sa ich.

O to viac potom večer prekvapila informácia, že tím Mercedes sa rozhodol podať protest podľa článko 27.5. športových pravidiel. Bolo to už v čase, keď obaja pretekári na trati už neboli a bez ich vypočutia sa rozhodlo o odročení konania na ďalšie preteky.

Martin Trenkler;s1i1041.jpg

Keď sa to Hamilton dozvedel, tak na svojom twitte zbrklo zareagoval, že je to výmysel novinárov. Keď si to však následne v tíme overil a zistil, že tím naozaj protest podal, tak korigoval svoje vyhlásenie. „Sme šampióni a my protestovať nebudeme," povedané v skrate jeho slovami. Vraj Max sa bránil normálne a nevidí dôvod na protest. Konečne rozumné stanovisko od chlapíka, ktorému akosi stúpa horčica do nosa a nielenže sa stráni kolegov pretekárov, ale teraz už atakuje aj novinárov.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri