Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes potvrdil Bottasa

Monday, 16. 01. 2017 - 16:36, Ľuboš Kašický   

Mercedes potvrdil Bottasa

Vzápätí, ako Williams oficiálne oznámil návrat Massu a odchod Bottasa, tak Mercedes vydal prehlásenie o príchode Valtteri Bottasa.

Presne 66 dní pred štartom novej sezóny dnes padli dôležité rozhodnutia o zložení tímov na sezóny 2017. Najprv tím Sauber dopoludnia potvrdil príchod Pascala Wehrleina. Hneď popoludní Williams potvrdil odchod Bottasa a návrat Massu, aby tesne na to povedal najdôležitejšie slovo hlavný aktér, majstrovský tím Mercedes, ktorý vedľa Lewisa Hamiltona angažoval Valtteri Bottasa.

m55603.jpg

„Je to veľmi vzrušujúce pre mňa," priznáva 27-ročný Fín Valtteri Bottas. „Ďalší sen sa zmenil na skutočnosť. Budem pretekať v ďalšom slávnom tíme s veľkou históriou, zvlášť v posledných rokoch. Som hrdý, že sa môžem stať súčasťou a ďakujem všetkým v Mercedese za prijatie a dôveru v moje schopnosti, ako aj za to, že mi dali príležitosť. Moja prvá skúsenosť s Mercedesom prišla ešte v F3 v roku 2009. Áno, aj vo Williamse som jazdil s pohonnou jednotkou Mercedesu, ale teraz ma čaká veľa nových vecí, ktoré sa musím naučiť."

m55604.jpg

„Niekedy v živote sa veci udejú tak, ako nečakáte. Nicove rozhodnutie nás všetkých prekvapilo a postavilo tím pred novú výzvu," vysvetľuje novú fínsku akvizíciu tímu Mercedes šéf Toto Wolff. „Valtteri je neskutočný talent a práve takého potrebujeme. Má úžasnú bilanciu v juniorských kategóriách a deväť pódií v F1. Teraz je čas postúpiť na ďalšiu úroveň. Vieme, že v príprave na sezónu meškáme a tak nás čaká nabitý spoločný program. Teraz sa musí Valtteri integrovať do tímu a ja som presvedčený, že do toho dá všetko."

m55606.jpg

A Bottas nemá žiadne ilúzie. Vie, že ho čaká tvrdá drina v najbližších mesiacoch. „Som pripravený tvrdo pracovať, aby som tímu dokázal svoje schopnosti. Bude to náročná sezón a s novým tímom je to vždy náročnejšie. Som však plný energie a pripravený odovzdať sto percent pre Mercedes v tomto a verím, že aj v ďalšie roky."

m55605.jpg

Na Fína teda čaká perné obdobie s prípravou na novú sezónu v novom tíme. So svojim novým tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom sa spolu prvýkrát predstavia už zajtra (17.1.17) na Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) v Ženeve, čo je súčasťou partnerstva s IWC Schaffhausen.

 

 

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri