Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes nasadí tím do Formuly E

Tuesday, 04. 10. 2016 - 13:54, Ľuboš Kašický   

Mercedes nasadí tím do Formuly E

Či sa nám to páči, alebo nie, budúcnosťou automobilového športu budú elektromotory a hybridné pohony.

Len nedávno sme písali o tom, že McLaren bude dodávať Formule Electric nové a výkonnejšie batérie. Pár dní na to prišla správa, ktorá potvrdila záujem Mercedesu o vstup do medzinárodnej série Formule Electric, ktorá o týždeň štartuje tretiu sezónu.

merc-fe2.jpeg

Líder priebežného poradia F1 a dominantný tím posledných rokov má zmluvu s Ecclestonom, že v MS F1 zotrvá do konca sezóny 2020 (to nevylučuje, že aj dlhšie). Teraz však Mercedes oficiálne potvrdil, že do Formuly Electric plánuje vstúpiť s novým tímom v sezóne 2018/2019. „FE sledujeme s veľkým záujmom a pri zvažovaní o budúcnosti automobilového športu sme sa rozhodli vstúpiť do tejto perspektívnej série," potvrdil šéf tímu Mercedes, Toto Wolff.

fe2.jpg

V súčasnosti vo formule electric jazdí desať tímov, no od piatej sezóny plánujú ich počet rozšíriť na dvanásť a práve Mercedes bude jedným z nových tímov. Výkonný šéf Formuly E, Alejandro Agag, potvrdil dohodu a netajil potešenie, že práve Mercedes rozšíry štartové pole tejto série budúcnosti, ktorá má tiež pomáhať rozvíjať nové ekologické technológie pre automobilový priemysel.

jaguar-fe2.jpg

Už dnes je vo formule electric, ktorá je zatiaľ kuriózna tým, že sa počas PIT STOP presadá do ďalšieho monopostu s dobitou batériou, zainteresovaných niekoľko automobilie. Prím zatiaľ patrí Renaultu, ktorý prostredníctvom tímu e-dams vyhral titul. Jaguar vstupuje do série už v nasledujúcom týždni v Hongkongu (prvé preteky novej sezóny), BMW podpísalo nedávno zmluvu s tímom Andretti a Audi zvýšilo svoj podiel zapojenia v tíme Abt.

Formula E je síce zatiaľ iba v plienkach, no už to že je nabitá slávnymi menami pilotov F1 a vstupujú do nej automobilky a slávne tímy naznačuje, že by sme ju nemali podceňovať a sledovať intenzívnejšie. Budúcnosť automobilového športu bude zjavne patriť alternatívnym zdrojom pohonu a FE je lídrom, ktorý sa možno o 5-10 rokov môže spojiť s F1 a dať kráľovskej disciplíne úplne nový rozmer. Naozaj si myslíte, že je toto kacírska myšlienka?

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri